Kirkot ja tilat Joensuun seurakunnissa

Käytössä arkena ja sunnuntaina

Seurakunnilla on toimintaa erilaisissa tiloissa ympäri Joensuuta, niin kaupunkialueella kuin pitäjissä. Keskeisessä asemassa ovat kirkot, joissa järjestetään jumalanpalvelusten lisäksi konsertteja ja muita tapahtumia. Uusissa kirkkorakennuksissa sijaitsevat usein myös seurakunnan palvelupisteet sekä erilaiset kerho- ja kokoontumistilat.

Toimitiloja voit vuokrata myös omaan käyttöön. Tiloissa voi järjestää muun muassa perhejuhlia, kokouksia ja koulutuksia.

Halutessasi varata tilan, ota yhteyttä seurakuntatoimistoon. Tilojen vuokrahinnastot löydät Tilavaraukset-sivulta, tästä linkistä. Vaivion kurssikeskuksen osalta ole yhteyksissä kurssikeskuksen toimistoon.

Lasiseinänen huone, ovi avoinna, tiskillä esitteitä.

Duka, paremman maailman puoti

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu

Keltaisen sävyinen puukirkko, jossa valkoiset kulmalaudat. Kirkossa monta kulmausta, kullakin seinällä yhdestä pystysuuntaisesta ja yhdestä puoliympyrästä muodostuva ikkuna. Kirkon keskellä katolla torni, jonka huipulla kultainen pallo ja sen päällä risti. Kuvan reunoissa kuusipuut.

Enon kirkko

Enontie 28, 81200 Eno

Matala hirsitalo, jota kiertää katos.

Enon seurakuntatalo

Enontie 30 A, 81200 Eno

Kolmikulmainen rakennuksen talonpääty, jossa risti sisäänkäynnin yläpuolella. Puita ja nurmikkoa ympärillä.

Enon siunauskappeli

Kirkkotie 12, 81200 Eno

Avoin lasiovi ja näyteikkunoita, kukkalaatikoita rakennuksen edessä.

Hautausmaan kukkamyymälä

Rauhankatu 4, 80100 Joensuu

Talvinen kuva puisen rivitalon päädyn asunnon valkoisesta etuovesta, jonka oven vieressä molemmin puolin paperisia tiedotteita. Talon seinän yläosassa harmaa pystylaudoitus, alaosa kellertävän vaaleaa pystylaudoitusta. Talon päädyssä musta metallinen matonpuisteluteline.

Heinävaaran kerhotila

Pitkäpelto 1 H 14, 82110 Heinävaara

Loppusyksyinen kuva Hietajärven leirikeskuksen hirsisestä päärakennuksesta, pihapiiristä ja lisärakennuksesta.

Hietajärven leirikeskus

Kuusjärventie 200, 82140 Kiihtelysvaara

Kesäinen kuva, jossa etualalla nurmikkoinen rinne ja sen päällä vaalea rakennus, jossa toisessa osassa korkea punainen katto sekä pieni kellotorni. Oikealla matala lisäsiipi. Puita taustalla.

Hoilolan kirkko

Hoilolantie 133b, 82760 Hoilola

Kesäinen kuva, jossa pensain reunustettu, laatoitettu kulkuväylä alittaa punatiilisen pylväikön, jossa valkoinen yläosa ja risti katolla. Takana punatiilinen yksikerroksinen rakennus, jossa valkoisin kehystettyjä ovia ja ikkunoita sekä katolla korotettu kattoikkunoiden osa, taustalla puiden latvoja.

Hukanhaudan seurakuntatalo

Lonikintie 18, 80230 Joensuu

Kesäkuva, jossa etualalla pyöreisiin kukkapenkkeihin tehtyjä istutuksia, harmaata pihalaatoitusta ja valopylväitä. Nurmialue ja puita sekä leveät rappuset mäen päälle, jossa puistonpenkkejä sekä punatiilinen kirkko. Kirkossa kaksi erikorkuista tornia sivuilla, keskellä kaksi sisäänkäyntiä, joiden yläpuolella suuri puolipyöreä ikkuna ja kolmiomainen kattoharja sekä risti. Koristeellisia valkoisia osia ikkunoiden ympärillä ja seinissä.

Joensuun kirkko

Papinkatu 1 b, 80100 Joensuu

Kesällä avoinna ajalla 1.6.-28.8.2022, ma-la klo 11-19, su 12-20. Opas paikalla.

Joensuun krematorio

Rauhankatu 4 b, 80100 Joensuu

Kesäinen kuva, jossa autotie etualalla, pieni puistoalue nurmineen ja koivupuineen sekä jalankulkuväylä. Näiden takana rakennus, jonka oikeanpuoleinen osa harmaata betonielementtiä. Seinässä kolme pyöreää ikkunaa ja risti sekä sisäänkäyntikatos. Vasemmanpuoleinen laatikkomainen rakennus, joka pinnoitettu valkoiseksi, ruskeita puuosia ja rimoitusta alaosan ikkunoiden edessä.

Joensuun seurakuntakeskus

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu

Kiihtelysvaaran karjamaja

Kannellammentie 343, 82120 Keskijärvi

Kesäinen nurmialue, jota halkoo hiekkaisen kulkuväylät. Keskellä kivisiä, vanhan kirkon palamisen jäljiltä jääneitä kirkonpohjia, joiden keskellä pitkiä puupenkkejä ja alttari. Taustalla huoltorakennus sekä metsää.

Kiihtelysvaaran kirkko

Aprakkatie 3, 82140 Kiihtelysvaara

Taustalla puupinnotteinen talon seinä ja ikkunoita, edessä pensasaita. Oikeassa reunassa tiiliseinää, jossa risti-koriste.

Kiihtelysvaaran seurakuntatalo

Tohmajärventie 31, 82140 Kiihtelysvaara

Loppukesäinen kuva yksikerroksisesta puisesta rivitalon päädystä, jossa seinän alaosassa tumman beigen värinen pystypaneeli, yläosassa vaaleampi vaakapaneeli. Sisäänkäynnin yläpuolella katos ja ympärillä valkorimainen kaide. Talon seinässä kyltti, jossa teksti seurakunnan kerhohuone.

Lahjanpuiston kerhohuone, kirpputori

Lahjantie 10, 80220 Hammaslahti

Louhelan tupa

Koulukatu 7, 80100 Joensuu

Talvinen kuva, lumikinoksia etualalla, taustalla punaisenruskea puuaita ja matala vaalea rakennus, jossa ikkunoita ja sisäänkäynti.

Marjalan seurakuntatalo

Syyskatu 2, 80140 Joensuu

Kaksi hirsirakennusta mäntymetsässä.

Murikan maja

Murikantie 113, 81260 Ahveninen

Kesäinen kuva, ruohoa, puita ja pensaita, auringon valoa pienessä rinteessä. Rinteen päällä vanha, puinen ja vaalea kaksikerroksinen rakennus, jossa etuosassa veranta, jonne noustaan kivirappusia myöten.

Männikköniemen kesäkoti

Vainoniementie 2, 80110 Joensuu

Etualalla kevyen liikenteenväylä, bussikatoksen kulma, nurmialue, valopylväs, liikennemerkki, opastaulu. Taustalla korkea, monikulmainen valkoinen rakennus, jonka alaosassa isoja ikkunoita, yläosassa pystyjä, kapeita ikkunoita ja lasinen yläosan ulkokulma. Seinässä risti. Taustalla valkoinen kellotorni, jonka päällä risti.

Noljakan kirkko

Kervilänkuja 2, 80140 Joensuu

Keväinen kuva, jossa etualalla nurmikkoa ja puistoalueen pensaistoa ja puita, lipputanko ja valopylväs. Kolmikulmainen rakennuksen pääty, jonka edessä aidoitettu tasanne. Rakennuksen pääty päällystetty vaaleanruskeilla tiilillä, tumma katto luo reunuksia ja kolmion päädyn yläosaan. Päädyn yläosa avoin tila, jossa kirkonkello, ylimpänä risti. Taustalla näkyy rakennuksen kaksikerroksinen sivusiipi.

Pielisensuun kirkko

Huvilakatu 8 b, 80200 Joensuu

Pikku-Kettu

Kettuvaarantie 25, 80260 Joensuu

Aurinkoinen kesäkuva, jossa etualla nurmialue sankarihautausmaan punertavakivisine muistolaattoineen ja punaisine kukkineen, niiden vieressä kivipatsas, jossa ihmishahmo ja risti. Nurmialueen takana vaaleaksi rapatun kirkkorakennuksen torni, jonka tumman, terävästi suippenevan katon päällä risti. Tornin takana rakennus sivusiipineen jatkuu matalampana. Taustalla puita.

Pyhäselän kirkko

Hammaslahdentie 76, 80200 Hammaslahti

Kesäinen kuva, etualalla punaisella laatoituksella oleva piha-alue, sen takana matala vaalea rakennus, jossa pitkä rakennuksenmyötäinen katos, jota tukevat tummat vinopalkit. Ihmisiä kävelemässä kohti takana näkyvää kirkkorakennusta.

Pyhäselän seurakuntatalo

Hammaslahdentie 76, 80200 Hammaslahti

Kesäinen kuva, jossa pensaita, puistonpenkkejä, mäntyjä sekä harmaalla laatoituksella oleva piha-alue etualalla. Oikeassa laidassa korkea betoninen, valkoiseksi maalattu kellotorni, jonka seinässä pieni risti. Kuvan taustalla punatiilinen rakennus ja sen sisäänkäynti sekä ikkunoita. Yksikerroksinen rakennus kasvaa takaosastaan korkeammaksi ja sen keskellä on suuri ikkunaseinä, katolla risti.

Rantakylän kirkko

Rantakylänkatu 2, 80160 Joensuu

Rauhankappeli

Rauhankatu 4a, 80100 Joensuu

Kesäinen kuva matalasta yksikerroksisesta, valkotiilisestä rakennuksesta, jossa lisäsiipi. Kuvan etualalla metallinen kahden pylvään teline, jonka poikkipuun päällä risti ja alapuolella pieni kirkonkello.

Reijolan seurakuntatalo

Santerintie 11, 80330 Reijola

Ristinkappeli

Rauhankatu 4 b, 80100 Joensuu

SPR:n kirpputori

Kauppakatu 35, 80100 Joensuu

Pihapiiri, kaksi rakennusta.

Sulkulan kesäkoti

Kesärannantie 10, 80230 Joensuu

Kesäinen kuva, jossa matalapensasaita edessä, sen takana pieni laatoitettu piha-alue, jossa korkeapiippuinen tulisija ja vaaleatiilisen kerrostalon pääty. Päädyssä yksikerroksinen erillistila ja sen sisäänkäynti.

Talastupa

Talastie 2, 80170 Joensuu

Sisätila, käsitöitä ja kangaspuut.

Toimentupa

Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu

Kesäinen kuva, jossa kirkkorakennus kuvattu sivusta. Etualalla nurmialue, jolla suuri risti ja sankarihautausmaan muistolaattoja. Hiekkainen kulkuväylä kulkee kirkon sivuitse ja kirkon eteen. Rakennus on vaalea ja siinä on neljä suurta sivuikkunaa. Rakennuksen etuosassa on komikerroksinen, suippokattoinen torni, jossa katon päällä risti. Havupuita rakennuksen taustalla.

Tuupovaaran kirkko

Koulutie 5, 82730 Tuupovaara

Kesäinen kuva matalasta keltatiilinsesta talosta, jonka edessä parkkipaikka, lipputanko ja kaksi puuta.

Tuupovaaran seurakuntatalo

Koulutie 10, 82730 Tuupovaara

Kesäinen kuva, jossa etualalla kitukasvuista ruohikkoaluetta ja pensaita. Hiekka-alue ja puinen, vaalea kirkkorakennus. Rakennuksen edessä korkeakasvuinen pensas. Sisäänkäynnin edessä rappuset ja metallikaiteet, rakennuksen etuosa tornimainen, jossa kolmekerrosta. Pyöreitä ikkunoita ja puisia koristelistoja, tornin huipulla suippokatto ja risti. Rakennus jatkuu matalampana, sivuilla koristeellisia ikkunoita.

Utran kirkko

Väisälänkatu 2, 80170 Joensuu

Kesällä avoinna ajalla 6.6.-14.8.2022, ma-la klo 12-17, su klo 12-18. Opas paikalla.

Kesäinen kuva Vaivion kurssikeskuksen punatiilisestä uudisosasta ja pääsisäänkäynti. Kuvan etuosassa isoja puisia pihashakkipelinappuloita.

Vaivion kurssikeskus

Vaiviontie 21 B, 83460 Harinjärvi