Joensuun hautausmaa

Hautausmaa-alue, hiekkatie, puita, taustalla muistoalueen pylväät ja katos.

Rauhankatu 4, 80100 Joensuu

013 2635 577 hautausmaan toimisto avoinna ma–to klo 8.30–15 ja pe klo 8.30–14, hautauspalvelut.joensuu@evl.fi

Huomaa poikkevat liikennejärjestelyt Joensuun hautausmaalla

Joensuun hautausmaalla ja sen lähistöllä on käynnissä rakennustöitä, jotka vaikuttavat hautausmaan liikennejärjestelyihin. Kulku hautausmaalle muuttuu töiden etenemisen mukaan ja alueen opasteisiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kuluvan talven aikana liikenne hautausmaalla on yksisuuntaista ja sisäänajo hautausmaalle tapahtuu ainoastaan uuden Koulukadun liikenneympyrän kautta. Hautausmaalta poistutaan Teollisuuskadulle.

Huomioitavaa on, että Rauhankadun varrella sijaitsevat parkkipaikat eivät ole käytössä. Hautausmaan parkkipaikat sijaitsevat Ristinkappelilla ja Ristinkappelille vievän tien varrella. 

Joensuun hautausmaa on perustettu vuonna 1852.

Hautausmaalla sijaitsee kaksi luterilaista kappelirakennusta, Ristinkappeli ja Rauhankappeli. Ristinkappelissa on kaksi kappelisalia, iso ja pieni. Alueella sijaitsevat valtakunnallinen sankarihautausmaa, tunnukseton hauta-alue sekä islamilainen hautausalue. Perinteisten arkkuhautojen lisäksi hautausmaalta löytyy uurnahauta-alueita ja muistolehto.

Onko läheisesi hautapaikan sijainti unohtunut? Voit etsiä hautoja Enon, Hoilolan, Joensuun, Kettuvaaran, Kiihtelysvaaran, Pyhäselän, Tuupovaaran ja Utran hautausmailta hakukoneen avulla. Linkki hakukoneeseen tästä (hautakartta.fi/joensuunseurakunnat)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. HUOM! palvelu on avattu lokakuussa 2023 ja voi sisältää alkuun teknisiä puutteita. Voit ilmoittaa mahdollisista havainnoistasi palautelomakkeemme kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Voit hakea palvelusta haudan paikkaa vainajan koko nimen tai pelkän sukunimen perusteella, jolloin palvelu näyttää kaikki hakua vastaavat vainajat sekä heidän syntymä- ja kuolinvuotensa ja hautausmaan. Hautaa voi etsiä myös valitsemalla ensin haluttu hautausmaa ja sen jälkeen syöttämällä vainajan etu- ja sukunimet. Paikan päällä hautausmaalla oma sijainti näkyy puhelimella kartalla.

Palvelua päivitetään noin kerran kuukaudessa. Omaiset voivat halutessaan kieltää haudan näkymisen palvelussa.

Pysäköinti Pysäköinti