Joensuun hautausmaa

Rauhankatu 4, 80100 Joensuu

Huomaa poikkevat liikennejärjestelyt Joensuun hautausmaalla vuonna 2023

HUOM! Joensuun hautausmaan toimisto- ja huoltorakennusten rakennusurakka sekä samanaikainen kadunrakennustyö Rauhankadun ja Koulukadun risteyksessä aiheuttavat poikkeavia liikennejärjestelyitä vuoden 2023 aikana. Liikenne- ja kulkujärjestelyt muuttuvat alueella töiden etenemisen mukaan ja alueen opasteisiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Huomioitavaa on, että Rauhankadun varrella sijaitsevat parkkipaikat eivät ole käytössä. Hautausmaan parkkipaikat sijaitsevat Ristinkappelilla ja Ristinkappelille vievän tien varrella. 

Ristinkappelille tullaan kulkemaan rakennustöiden aikana Koulukadun ja Rauhankadun risteyksen tilapäisestä kiertoliittymästä Vanamokadun kohdalta.

Joensuun hautausmaa on perustettu vuonna 1852.

Hautausmaalla sijaitsee kaksi luterilaista kappelirakennusta, Ristinkappeli ja Rauhankappeli. Ristinkappelissa on kaksi kappelisalia, iso ja pieni. Alueella sijaitsevat valtakunnallinen sankarihautausmaa, tunnukseton hauta-alue sekä islamilainen hautausalue. Perinteisten arkkuhautojen lisäksi hautausmaalta löytyy uurnahauta-alueita ja muistolehto. 

Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti