Pielisensuun kirkko

Huvilakatu 8 b , 80200 Joensuu

Keväinen kuva, jossa etualalla nurmikkoa ja puistoalueen pensaistoa ja puita, lipputanko ja valopylväs. Kolmikulmainen rakennuksen pääty, jonka edessä aidoitettu tasanne. Rakennuksen pääty päällystetty vaaleanruskeilla tiilillä, tumma katto luo reunuksia ja kolmion päädyn yläosaan. Päädyn yläosa avoin tila, jossa kirkonkello, ylimpänä risti. Taustalla näkyy rakennuksen kaksikerroksinen sivusiipi.

Pielisensuun kirkko sijaitsee Niinivaaran mäenhuipulla sairaalaa vastapäätä. Kirkko valmistui vuonna 1960 ja sen on suunnitellut Veikko Larkas. Alttaritaulu koostuu suuresta rististä sekä mosaiikkiseinästä, joka kuvaa ihmiselämän päiviä.

Kirkkorakennuksesta löytyvät seurakunnantoimisto, diakoniatoimisto, työntekijöiden toimistotilat sekä lasten ja nuorten kerhotilat ja kaksi seurakuntasalia, yläsali ja alasali. Saleissa pidetään kokouksia ja niitä voi varata perhejuhlia varten.

Tilan käyttö

Pielisensuun kirkkoon mahtuu 450 henkeä, tästä määrästä osa sijoittuu urkuparvelle. Parvelle kuljetaan vain rappusten kautta. Toisessa kerroksessa sijaitsevaan kirkkosaliin kuljetaan kirkon pääovesta loivaa sisääntuloreittiä pitkin tai hissillä kirkon alakerrasta.

Kirkossa on urkujen lisäksi flyygeli. Tilassa on äänentoistojärjestelmä sekä langaton verkkoyhteys.
Molemmissa seurakuntasaleissa on videotykki.

Yläsalissa on kahviastiasto 200 hengelle ja ruoka-astiasto 100 hengelle. Tilaan mahtuu 95 henkeä. Alasaliin mahtuu enimmillään 45 henkeä, jolle määrälle siellä ovat myös astiastot. Kummankin salin yhteydessä on oma keittiö.

Tila- ja toimitusvaraukset hoidetaan seurakunnantoimiston kautta, avoinna ma-pe klo 9-12, puhelinnumero 013 2635 407, Huvilakatu 8 b.

 

Induktiosilmukka
Inva-WC
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
Vaativa pyörätuolireitti
wc
Wi-Fi
Esteetön kulku