Sukututkimusta kirkonkirjojen pohjalta

Joensuun seurakuntien keskusrekisterissä on käytössä sukututkimuksen selvityksiä varten kirkonkirjoja 1900-luvulta lähtien. 1900-lukua vanhemmat tiedot on luovutettu Kansallisarkiston Joensuun yksikköön (arkisto.fi).

Keskusrekisterillä on käytössään kirkonkirjoja Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Enon ja Pyhäselän sekä Kiihtelysvaaran (vuoteen 2004 saakka) ja Tuupovaaran (vuoteen 2004 saakka) sekä näiden yhdistymisestä muodostuneen Vaara-Karjalan (vuodesta 2005 lähtien) seurakunnista.

Selvityksiä tehdään Joensuun keskusrekisterissä henkilöresurssien sallimissa rajoissa.

Sukututkimus on maksullinen palvelu

Sukututkimusta varten tehtävän todistuksen perushinta on 45 euroa. Jos laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, perushinnan lisäksi veloitetaan 20 euron lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.

Lisää hinnoista: Kirkkohallituksen määrittelemät virkatodistusmaksut, 2020 (pdf).

Selvityksen tilaaminen

Tilaa selvitys

• täyttämällä sukututkimuksen tilauslomake (pdf) ja lähettämällä se osoitteeseen keskusrekisteri.joensuu@evl.fi tai Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, keskusrekisteri, PL 10, 80101 Joensuu.
    Huom! Lomake on tallennettava ENSIN omalle koneelle, jotta siihen voi kirjoittaa ja tallentaa tietoja. Sen jälkeen lomakkeen voi lähettää edelleen sähköpostin liitetiedostona tai kirjeellä. Jos lähetät lomakkeen sähköpostilla, älä kirjaa siihen tietosuojasyistä henkilötunnusta.
  • käymällä paikan päällä keskusrekisterissä tai siihen kuuluvien seurakuntien seurakunnantoimistoissa.

Huom! Henkilötietoja ei koskaan luovuteta puhelimitse.

Joensuun keskusrekisterin yhteystiedot ja aukioloajat löydät tästä linkistä. HUOM! Korona-rajoitusten vuoksi toiminnoissamme on muutoksia. Asioi keskusrekisterin kanssa vain soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.

Apua sukututkimukseen

Joensuun seurakuntayhtymä