Meidän seurakunta

”Vaara-Karjalan seurakunta tahtoo kutsua ihmisiä elämään todeksi Kristuksen rakkautta, kokemaan pyhää ja jakamaan Jumalan lahjoja.” - Strategia 2017

Seurakuntamme on pienisuuri: jäseniä on nykyisin alle 3000, mutta me asumme hajallaan hyvin laajalla alueella aina Joensuun kupeesta Venäjän rajalle. Seurakunta koostuu kahdesta vanhasta pitäjästä Kiihtelysvaarasta ja Tuupovaarasta ja niiden kylien yhteisöistä. Ortodoksien osuus alueemme väestöstä on suuri.

Kiihtelysvaara tuli vuonna 2018 tunnetuksi vanhan 1700-luvulta peräisin olleen kirkon tuhopoltosta. Nyt kirkonkylään puuhataan uutta kirkkoa, talkoohenki elää seudullamme vahvana.

Tuupovaaran alueella on vanhastaan kaksi kirkkoa: Tuupovaaran suuri 1900-luvun alussa rakennettu kirkko ja Hoilolan kylän pieni rajaseutukirkko, joka rakennettiin viime sotien jälkeen.

Seurakuntamme alueella asuu paljon lapsia, joista iso osa Heinävaarassa 25 kilometrin päässä Joensuusta. Vaaroilla on kolme alakoulua ja yksi yläkoulu Heinävaarassa.

Tahdomme olla vieraanvarainen seurakunta. Kutsumme mielellämme väkeä yhteiselle aterialle viikoittain. Otamme myös mielellämme vastaan kutsuja esimerkiksi koteihin, kouluille ja laitoksiin.

Tahdomme olla elävä, iloinen ja aidosti läsnä oleva seurakunta.

Tutustu seurakunnan strategiaan

Vesiväripiirros; joki, jonka yli kulkee silta. Toisella rannalla on kolme kirkkoa, toisella yksi.
Kuva: Jasmin Toivanen