Kiihtelysvaaran kirkko

Kiihtelysvaaran kirkon rauniot

Aprakkatie 3 , 82140 Kiihtelysvaara

Kesäinen nurmialue, jota halkoo hiekkaisen kulkuväylät. Keskellä kivisiä, vanhan kirkon palamisen jäljiltä jääneitä kirkonpohjia, joiden keskellä pitkiä puupenkkejä ja alttari. Taustalla huoltorakennus sekä metsää.

Kiihtelysvaaran kirkko, joka sijaitsi korkealla harjanteella aivan kylän keskustassa, valmistui vuonna 1770. Kirkko menetettiin syyskuussa 2018 tuhopolton seurauksena. Uutta kirkkoa on suunniteltu rakennettavaksi samalle paikalle.

Tällä hetkellä kirkon raunioille on rakennettu alttari ja sieltä löytyvät palossa vaurioituneista ja sittemmin kaadetuista puista valmistetut kirkkopenkit. Istumapaikkoja on maksimissaan 144 hengelle. Raunioilla on järjestetty erilaisia tilaisuuksia ympäri vuoden.

Wc:t ovat käytössä kesäaikaan.

Tila- ja toimitusvaraukset hoidetaan seurakunnantoimiston kautta, avoinna ma-pe klo 9-13, puhelinnumero 040 7374 656.