Oletko tilaamassa virkatodistusta tai sukuselvitystä?

Virkatodistus on asiakirja, jota tarvitset mm. perunkirjoitusta tai perinnönjakoa sekä pankkia varten hoitaessasi kuolleen henkilön raha-asioita. Sukuselvitys on virkatodistusta laajempi asiakirja, joka sisältää muun muassa henkilön muutot, avioliitot ja lapset. Vaadittavan todistuksen laajuuden tarve selvitetään tilausvaiheessa.

Joensuun keskusrekisteri antaa virkatodistuksia Joensuun alueen seurakuntien (Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Enon, Pyhäselän sekä Vaara-Karjalan seurakunnat) jäsenistä. Todistuksista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu, joka määräytyy pyydetyn todistuksen, tehdyn työn ja aineistohankinnan (digitaalinen tai kirjallinen lähde) mukaan. Jos et ole kirkon jäsen, saat virkatodistuksen ja sukuselvityksen Digi- ja väestötietovirastosta (dvv.fi) eli entisestä maistraatista.

Virkatodistuksen voi tilata myös verkossa

Virkatodistuksen voi tilata

Kirkkohallituksen määrittelemä hinnasto, 2020 (pdf).

Joensuun keskusrekisterin yhteystiedot ja aukioloajat löydät tästä linkistä. HUOM! Korona-rajoitusten vuoksi toiminnoissamme on muutoksia. Asioi keskusrekisterin kanssa vain soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.