Pielisensuun seurakunta

Huolesi usko Hänelle, murheesi ylösnousseelle!

Kevät saapuu Suomeen yhtä varmasti kuin se on saapunut joka vuosi. Aurinko lämmittää suloisesti myös Joensuun katuja ja pihoja. Kevään valoisat päivät uhkaavat kuitenkin peittyä vaarallisen pandemian tuomaan huolten ja epävarmuuden pilveen. Palmusunnuntain vaihtuessa suuren viikon odottavaan hiljaisuuteen emme näe vielä pääsiäisen kirkkautta. Pian maistamme kiirastorstain katkerat yrtit ja muistamme pitkäperjantain tuskan. Silti voitto kuolemasta ja pimeydestä on jo saavutettu. Hiljainen lauantai ennakoi pääsiäisaamun iloa. ”Herraasi vastaan kiirehdi, Hän turman vallat voitti.”

Pielisensuun kirkko seisoo Niinivaaran laella ja ikävöi seurakuntaa jälleen avatun Sanan suojaan. Vielä tämä ei ole mahdollista. Nyt rukoilemme kodeissamme. Vietämme arjen jumalanpalvelusta viranomaisten ohjeita noudattaen. Pääsiäisen ilosanoma tulee kotiin lehtien, radion, television ja internetin välityksellä. Puhelinsoitto ystävälle tai hymy vastaantulevalle voivat olla uuden toivon merkki. Naapuriapu ja siunaava sana kaupan päälle virpovat uutta eloa ihmisen sisikuntaan. ”Älkää vaipuko epätoivoon.” sanoo Jeesus.

”Kun murhe painaa mieltäsi kuin paasi haudan suulla, pois Jeesus ottaa tuskasi, saat rauhan viestin kuulla. Huolesi usko Hänelle, murheesi ylösnousseelle, hän vierelläsi kulkee.” - virsi 89, sanat Laurentius Laurenti v. 1700

Poikkeustilan aikana seurakuntamme työntekijät palvelevat sinua edelleen. Tietyt rajoitukset ovat toki voimassa. Tutustu uuteen internet-sivustoomme. Täältä löydät yhteystiedot ja myös tietoa toiminnasta vallitsevassa tilanteessa. Turvallista pääsiäisaikaa.

Seurakunnantoimisto
Huvilakatu 8 b, 80200 Joensuu
avoinna ma-pe klo 9-12
pielisensuun.seurakunta@evl.fi
HUOM! Poikkeusolojen aikana palvelemme pääsääntöisesti etänä.

Seurakuntasihteeri Pirjo Myller

Kirkkoherra Tiina Reinikainen