Pielisensuun seurakunta

Kotipiha kulkee mukana

” Hyvä kasvukamara ei työnnä ulos piiristään, mutta rohkaisee liikkeelle, lähtee mukaan saattajaksi, suunnan näyttäjäksi”. Näin kirjoittaa Anna-Maija Raittila kirjassaan Kotipiha kulkee mukana.

Kirjan alku kuvaa 1920-luvulla Niinivaaran loivasti laskevaan petäjärinteeseen, Huvilakatu kahdeksikkoon rakennettua taloa. Rakennusmestari Viljo Raittilan suunnittelemasta ja rakennuttamasta kotitalosta, talon vihreäksi maalatuista ovista, kuusi- ja yhdeksänruutuisista ikkunoista, talon hengestä, kotiväestä ja siellä vierailleista henkilöistä kerrotaan lämpimästi. Tämän kodin juurevasta ja yhteisöllisestä elämäntavasta ammentaen talon tyttö Anna-Maija Raittila kasvoi tiennäyttäjäksi, yhteisöllisen uskon etsijäksi.

1970-luvulla Taize´-yhteisön perustaja Veli Roger tuli Anna-Maijalle läheiseksi ja näin Suomestakin aloitettiin nuorten matkat ekumeeniseen yhteisöön. Täältä Pielisensuustakin lähdettiin. Vanhempani saattoivat minut, lukioikäisen, ja veljeni tälle ensimmäiselle matkalle.

Tänä syksynä linja-auto vie jälleen nuoria Pielisensuun kirkon pihalta Sovituksen kirkon pihalle. Yhteisöllisen, evankeliumista nousevan elämäntavan etsintä ei ole lakannut. Seurakunnan elämä tarjoaa hyvän kasvukamaran, rohkaisee liikkeelle, lähtee mukaan saattajaksi, suunnan näyttäjäksi.

Tiina Korhonen

Seurakuntatoimisto