Hoilolan kirkko

Kesäinen kuva, jossa etualalla nurmikkoinen rinne ja sen päällä vaalea rakennus, jossa toisessa osassa korkea punainen katto sekä pieni kellotorni. Oikealla matala lisäsiipi. Puita taustalla.

Hoilolantie 133b, 82760 Hoilola

100

Hoilolan kirkossa järjestetään edelleen toimintoja, jotka palvelevat alueen asukkaita. Lisäksi tilat ovat järjestökäytössä. Kirkko on mitoitettu noin sadalle hengelle ja sen seurakuntasalia voi käyttää perhejuhlien järjestämiseen. Astiastot löytyvät noin 50 hengelle.

Rakennuksen historiaa

Hoilolan kirkko on Joensuun itäisin ja sijaitsee lähellä rajaa. Arkkitehti Veikko Larkaksen suunnittelema rajaseutukirkko valmistui toukokuussa 1950 ja korvasi rauhassa rajan taakse jääneen kirkon. Rahoitus sen rakentamiseen saatiin pääosin luterilaisilta seurakunnilta Amerikasta.

Kirkon kalustoa on koottu lakkautetuilta siirtoseurakunnilta: kirkonkello Suursaaresta Tytärsaaron seurakunnalta; alttaritaulu Ruskealasta; kynttiläkruunu Koivistolan seurakunnalta; alttarin ja saarnastuolin kynttiläjalat, kolehtihaavit, hautauslapio ja ripityskalusto Impilahdelta; alttariliina ja papin kapat Räisälästä; harmooni/pneumaattinen käsipalkeilla toimiva, ehtoolliskalusto ja messukasukka entisen Korpiselän ev.lut. seurakunnalta.

Tiedustelut ja varaukset:

040 7374 656 seurakuntatoimisto, avoinna ke-pe klo 9-12

Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Tapahtumat

su 28.4. klo 14.00

Hoilolantie 133b, 82760 Hoilola

Messu Hoilolan kirkossa

Messu Hoilolan kirkossa
Liturgi ja saarna: Ville Ojala
Kanttori: Samuli Moilanen
su 26.5. klo 14.00

Hoilolantie 133b, 82760 Hoilola

Perhemessu Hoilolan kirkossa

Perhemessu Hoilolan kirkossa, mukana yökirkkolaiset
Liturgi ja saarna: Veli-Matti Vepsäläinen
Kanttori: Samuli Moilanen