Perhetoiminnasta vertaistukea vanhemmuuteen

Perhetoiminta perheille tarjoaa avoimia kohtaamispaikkoja lapsille ja aikuisille. Lapset voivat tulla toimintaan yhdessä vanhemman, isovanhemman, perhepäivähoitajan tai muun läheisen aikuisen kanssa. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Perhetoimintaan kuuluu vaihtelevaa yhteistä ohjelmaa, askartelua ja vapaata leikkiä. Kokoontumisissa on myös yhteinen pyhäkouluhetki ja pientä tarjoilua vapaaehtoisella tarjoilumaksulla. Joskus kokoontumisissa vierailee eri alojen asiantuntijoita tai muita vieraita.

Aamupäivä- ja iltatoimintaa perheille

Perhetoiminnan syyskausi alkaa viikolla 35. Perhekerhoon ja perheiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista.

• Rantakylän kirkko pe klo 9-11, Perhekerho. Tule juomaan kupponen kuumaa ja viettämään leppoisa aamu Rantakylän kirkolle! Perhekerhossa on mahdollista leikkiä, pelailla ja askarrella ja tavata muita lapsia ja aikuisia. Kerhossa hiljennytään myös pyhishetkeen. Aamukahvin, -teen ja mehun lisäksi tarjolla on pientä purtavaa.
  • Rantakylän kirkko to 1.9., 15.9., 29.9., 13.10., 27.10., 10.11. ja 24.11. klo 17-19, Perheillat. Tule viettämään mukavaa arki-iltaa Rantakylän kirkolle. Kirkolla voi pelailla, leikkiä, askarrella ja puuhailla muuta mukavaa yhdessä toisten lasten ja aikuisten kanssa. Illan lopuksi vietetään yhteistä pyhishetkeä ja syödään iltapalaa. Lisäksi keskiviikkona 7.12. vietetään perheillan ja muskariryhmien yhteisiä pikkujouluja klo 17-19.

• UtransaariLinkki avautuu uudessa välilehdessä ti 20.9., 27.9., 4.10. ja 11.10. klo 17-19, Ihan pihalla - perheiden retki-illat.

Ihan pihalla-illoissa retkeillään ja seikkaillaan Utransaaressa. Joka kerralle on eri teema ja illan aikana kokkaillaan nuotioruokaa yhdessä. Illan sisällöt ovat alustavia ja muutokset mahdollisia. Kokkailua ja evästelyä varten on varattu Utransaaren kotamaja, joten nuotion äärelle voidaan kokoontua säällä kuin säällä. Ota mukaan oma taskulamppu ja retkijuomat. Seurakunta tarjoaa retkieväät.

Alustava ohjelma:
    Tiistaina 20.9.  Nuotiolla: nuotiopopparit ja makkaranpaistoa, Ulkona: luontopelit
    Tiistaina 27.9.  Nuotiolla: lettukestit (letut suolaisilla täytteillä), Ulkona: luontotaide
    Tiistaina 4.10.  Nuotiolla: tikkupulla ja lämpimät voileivät. Ulkona: luontomusiikki
    Tiistaina 11.10. Nuotiolla: nuotiopizza, Ulkona: osallistujien toivepuuhat

Toiveita iltojen sisältöihin voit esittää ilmoittautumisen yhteydessä tai aikaisemmissa illoissa.
    Tarjoilujen takia iltoihin on ennakkoilmoittautuminen 1.9. alkaen.

• Vaihtuvat paikat ti 25.10., 1.11. ja 8.11. klo 17-19, äitien hyvinvointi-illat. Hengähdä hetki toisten aikuisten seurassa erilaisten teemojen parissa. Tarkempi sisältö ja paikat selviävät myöhemmin syksyllä. Ennakkoilmoittautuminen 1.10. alkaen. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa yli 1-vuotiaille lapsille.
Pienen lapsen käsi painamassa sydämenmuotoisella muotilla taikinaa.

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Rantakylän seurakunta