Perhetoiminnasta vertaistukea vanhemmuuteen

Perhetoiminta perheille tarjoaa avoimia kohtaamispaikkoja lapsille ja aikuisille. Lapset voivat tulla toimintaan yhdessä vanhemman, isovanhemman, perhepäivähoitajan tai muun läheisen aikuisen kanssa. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Perhetoimintaan kuuluu vaihtelevaa yhteistä ohjelmaa, askartelua ja vapaata leikkiä. Kokoontumisissa on myös yhteinen pyhäkouluhetki ja pientä tarjoilua vapaaehtoisella tarjoilumaksulla. Joskus kokoontumisissa vierailee eri alojen asiantuntijoita tai muita vieraita.

Aamupäivä- ja iltatoimintaa perheille

Perhetoiminnan kevätkausi alkaa viikolla 2. Perhekerhoon ja perheiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista.

• Rantakylän kirkko pe klo 9-11, Perhekerho.
    Tule juomaan kupponen kuumaa ja viettämään leppoisa aamu Rantakylän kirkolle! Perhekerhossa on mahdollista leikkiä, pelailla ja askarrella ja tavata muita lapsia ja aikuisia. Kerhossa hiljennytään myös pyhishetkeen. Aamukahvin, -teen ja mehun lisäksi tarjolla on pientä purtavaa.
  • Rantakylän kirkko to 26.1., 9.2, 23.2., 16.3., 30.3., 13.4. ja 27.4. klo 17-19, Perheillat.
    Tule viettämään mukavaa arki-iltaa Rantakylän kirkolle. Kirkolla voi pelailla, leikkiä, askarrella ja puuhailla muuta mukavaa yhdessä toisten lasten ja aikuisten kanssa. Illan lopuksi vietetään yhteistä pyhishetkeä ja syödään iltapalaa.

• UtransaariLinkki avautuu uudessa välilehdessä ti 21.2., 28.3., 11.4. ja 9.5. klo 17.30-19, Ihan pihalla - perheiden retki-illat.
    Ihan pihalla-illoissa retkeillään ja seikkaillaan Utransaaressa. Joka kerralle on eri teema ja illan aikana kokkaillaan nuotioruokaa yhdessä. Illan sisällöt ovat alustavia ja muutokset mahdollisia. Kokkailua ja evästelyä varten on varattu Utransaaren kotamaja, joten nuotion äärelle voidaan kokoontua säällä kuin säällä. Ota mukaan oma taskulamppu ja retkijuomat. Seurakunta tarjoaa retkieväät.

• Lisäksi järjestämme keväällä 2023 yhteistyössä Lähiötalon kanssa vanhempien hyvinvointi-iltoja, joissa voi hengähtää hetken toisten aikuisten seurassa erilaisten teemojen parissa. Tarkempi sisältö ja paikat selviävät myöhemmin keväällä. Iltojen ajaksi järjestetään tarvittaessa lastenhoito yli 1-vuotiaille lapsille. Alle 1-vuotiaat lapset voi ottaa mukaan iltoihin.
Pienen lapsen käsi painamassa sydämenmuotoisella muotilla taikinaa.

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Rantakylän seurakunta