Seurakuntavaalit

Seurakunnissa päätöksiä tekevät vaalein valitut luottamushenkilöt. Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Viimeksi vaalit käytiin syksyllä 2019,  joten seuraavan äänestetään vuonna 2022.

Vaaleissa äänioikeutettaan saa käyttää 16 vuotta täyttänyt kirkon jäsen. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä. Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdolle asetutaan valitsijayhdistyksen kautta.

Seurakuntayhtymässä on kahdet vaalit

Kun seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää sekä seurakuntaneuvostoihin, jotka johtavat yksittäisten seurakuntien toimintaa.

Sininen roll up, jossa teksti # minun kirkkoni ja äänestysajat. Taustalla äänestyskoppi, jossa äänestäjä.