Seurakuntavaalit käydään joka neljäs vuosi

Seurakunnissa päätöksiä tekevät vaalein valitut luottamushenkilöt. Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Viimeksi seurakuntavaalit käytiin syksyllä 2019, joten seuraavan kerran pääset äänestämään vuonna 2022.

Seurakuntavaaleissa saat äänestää, jos olet 16 vuotta täyttänyt kirkon jäsen. Äänestämistä varten sinun ei ole tarvinnut käydä rippikoulua tai olla konfirmoitu. Voit asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa, jos olet 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdolle asetut valitsijayhdistyksen kautta.

Seurakuntayhtymässä on kahdet vaalit

Jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, toimitetaan kahdet vaalit. Toisessa vaalissa valitaan seurakuntaneuvoston edustajat, jotka johtavat yksittäisten seurakuntien toimintaa. Toisessa vaalissa valitaan edustajat yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää.

Sininen roll up, jossa teksti # minun kirkkoni ja äänestysajat. Taustalla äänestyskoppi, jossa äänestäjä.