Seurakuntavaalit käydään joka neljäs vuosi

Seurakunnissa päätöksiä tekevät vaalein valitut luottamushenkilöt. Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Viimeksi seurakuntavaalit käytiin syksyllä 2019, joten seuraavan kerran äänestät vuonna 2022.

Seurakuntavaaleissa saat äänestää, jos olet 16 vuotta täyttänyt kirkon jäsen. Äänestämistä varten sinun ei ole tarvinnut käydä rippikoulua tai olla konfirmoitu. Seurakuntavaaleissa voit asettua ehdokkaaksi, jos olet 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdolle asetut valitsijayhdistyksen kautta.

Seurakuntayhtymässä on kahdet vaalit

Jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää sekä seurakuntaneuvostoihin, jotka johtavat yksittäisten seurakuntien toimintaa.

Sininen roll up, jossa teksti # minun kirkkoni ja äänestysajat. Taustalla äänestyskoppi, jossa äänestäjä.