Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Kiihtelysvaaran uuden kirkon suunnitelmat etenevät yhteisen kirkkovaltuuston päätettäväksi

mikrofoni etualalla, takana ihmisiä, kuvan päällä teksti Joensuun ev.lut. seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto

Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt Kiihtelysvaaran uuden kirkon ns. L2-luonnokset. Luo arkkitehdit Oy:n laatimia luonnoksia ja museoviraston puoltavaa lausuntoa ehdittiin käsitellä alustavasti jo edellisessä kirkkoneuvoston kokouksessa kesäkuussa. Kesän aikana myös Vaara-Karjalan seurakunnan seurakuntaneuvosto antoi lausuntonsa ja puoltaa luonnosten hyväksymistä. 

Kirkon luonnokset ja Vaara-Karjalan seurakuntaneuvoston lausunto toimitetaan seuraavaksi Joensuun seurakuntien ylimmän päättävän elimen, yhteisen kirkkovaltuuston, käsiteltäviksi. Yhteinen kirkkovaltuusto kokoontuu seuraavan kerran lokakuussa. Yhteisen kirkkovaltuuston jälkeen suunnitelmat alistetaan vielä Kirkkohallituksen vahvistettaviksi.

Kiihtelysvaaran kirkon rakennustoimikunta jatkaa kirkon suunnittelutyötä laatimalla seuraavaksi rakennuslupa-asiakirjat ja toteutussuunnitelmat. Kiihtelysvaaran kirkon kustannusarvio on noin 4,6 miljoonaa euroa. 

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymään haetaan henkilöstöpäällikköä

Yhteisen kirkkoneuvoston päätöksellä Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymässä avataan haettavaksi henkilöstöpäällikön virka. Henkilöstöpäällikön pääasiallisiin tehtäviin kuuluvat henkilöstösuunnittelu, henkilöstön rekrytointi- ja palkkausasioiden valmistelu, henkilöstön osaamisen kehittäminen, työterveyspalveluiden ja viranomaisasioiden yhteyshenkilönä toimiminen ja työhyvinvoinnin edistäminen.

Kelpoisuutena henkilöstöpäällikön virkaan on soveltuva korkeakoulututkinto ja henkilöstöhallinnon kokemus sekä soveltuvuus johtamistehtäviin. Lisäksi edellytetään hyviä yhteistyö-, asiakaspalvelu- ja neuvottelutaitoja. Kirkon hallinnon ja seurakuntaelämän tuntemus katsotaan eduksi. 

30.8.2022 19.10