Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Kiihtelysvaaran uuden kirkon suunnitelmat hyväksytty

Valokuva kokoussalista, etualalla mikrofoni, taustalla ihmishahmoja.

Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi tiistaina 4.10. kokouksessaan Kiihtelysvaaran uuden kirkon luonnokset ja kustannusarvion. Luonnokset alistetaan vielä Kirkkohallituksen vahvistettaviksi.

Tulipalossa syksyllä 2018 tuhoutuneen Kiihtelysvaaran kirkon paikalle rakennetaan monitoimikirkko: uuteen kirkkoon sijoitetaan sekä kirkon että seurakuntatalon toiminnot. Kirkon suunnittelusta on vastannut keväällä 2021 arkkitehtikilpailutuksessa valittu Luo arkkitehdit Oy, joka on ottanut työssä huomioon seurakuntalaisilta kerättyä palautetta sekä museoviraston lausunnot.

Ulkomuodoltaan kirkosta tulee puinen ristikirkko. Kirkon saliin on suunniteltu 120 istumapaikkaa. Väliovet avaamalla lisätilaa saadaan kahviosta ja lasten kappelista, jolloin tilaa on parhaimmillaan noin 240 henkilölle. Kuoriin sijoitetaan vanhasta kirkosta pelastettu alttaritaulu.

Sisätilojen luonne syntyy kokonaisvaltaisesta puun käytöstä, epäsuorasta ja suorasta luonnonvalosta sekä kauniista näkymistä. Lattiamateriaali on kestävä pystypuu ja seinät ovat kuultokäsiteltyä hirttä ja panelointia. 

Kirkon suunnittelutyö jatkuu rakennuslupa-asiakirjojen ja toteutussuunnitelmien laadinnalla. Kiihtelysvaaran kirkon kustannusarvio on noin 4,6 miljoonaa euroa. 

Joensuun hautausmaan rakennusurakan kustannusarvio sai hyväksynnän

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi myös Joensuun hautausmaan uuden toimisto- ja huoltorakennuksen kustannusarvioksi vajaat 4,2 miljoonaa euroa. 

Hankesuunnitelman mukaan nykyisten purettavien rakennusten paikalle rakennetaan lämmin toimistorakennus, varastorakennuksia sekä katos. Tilojen uudisrakentaminen mahdollistaa rakennusten uudelleensijoittelun, nykyisen parkkialueen parantamisen sekä liikennöinnin selkeyttämisen. Uudistus lisää tilojen ja hautausmaavierailijoiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta alueella. 

Rakennustöiden arvioidaan käynnistyvän keväällä 2023 ja kestävän reilun vuoden. 

4.10.2022 20.52