Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Joensuun seurakuntayhtymän investoinneista valmistumassa ensi vuonna Kiihtelysvaaran kirkko ja hautausmaan toimisto- ja huoltorakennus

kynä paperipinon päällä

Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli 31. lokakuuta kokouksessaan Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän vuoden 2024 talousarviota ja toimintasuunnitelmaa.

Ensi vuoden investointeihin Joensuun seurakuntayhtymässä on varattu noin 5,6 miljoonaa euroa. Merkittävimmät vuonna 2024 valmistuvat investoinnit ovat Kiihtelysvaaran kirkko ja Joensuun hautausmaan toimisto- ja huoltorakennus. Kiihtelysvaaran kirkon kustannusarvio on 5,5 miljoonaa euroa ja arvioitu valmistumisajankohta joulukuu 2024. Joensuun hautausmaan toimisto- ja huoltorakennuksen kustannusarvio on 5,0 miljoonaa euroa ja arvioitu valmistumisajankohta kesäkuu 2024.

Ensi vuoden talousarvion mukaan ulkoisten toimintakulujen loppusumma on 13,1 miljoonaa euroa, josta henkilöstökulujen arvioidaan olevan noin 8,3 miljoonaa euroa. 

Kirkollisveroja arvioidaan kertyvän ensi vuonna 11,9 miljoonaa euroa, joka vastaa arviota myös kuluvan vuoden verotulokertymästä. Suomen evankelisluterilainen kirkko saa valtion rahoitusta yhteiskunnallisiin tehtäviinsä, joita ovat hautaustoimi, väestökirjanpitotehtävät sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja irtaimiston ylläpito. Valtion rahoitusosuus jaetaan seurakunnille kuntien asukasluvun perusteella. Vuonna 2024 valtionrahoituksen osuus Joensuussa tulee olemaan noin 1,6 miljoonaa euroa.

Talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta antavat lausuntonsa seuraavaksi Enon, Joensuun, Pielisensuun, Pyhäselän, Rantakylän ja Vaara-Karjalan seurakuntaneuvostot. Talousarvion ja toimintasuunnitelman vahvistaa Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto joulukuussa 2023.

31.10.2023 19.19