Joensuun seurakuntien korona-info

Pikalinkit osioihin

Seurakuntien toimintaan osallistuminen

• Tilaisuuksiimme saa tulla vain terveenä. Älä tule paikalle, jos sinulla on pieniäkään sairastamiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli ja päänsärky.
  • Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua ja ruuan laittoa, kun tulet ulkoa sisään, WC-käynnin jälkeen sekä aina kun aivastat, yskit tai niistät. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, käytä käsidesiä. Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytä käsidesiä.
  • Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Muista pestä kädet yskimisen jälkeen.
  • Huolehdi riittävistä turvaväleistä. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 1–2 metriä. Joensuun seurakuntayhtymän tiloihin on määritelty maksimiosallistujamäärät siten, että turvavälit on mahdollista pitää. Tilaisuuteen osallistujan velvollisuutena on pitää huoli omalta osaltaan riittävästä turvavälistä toisiin ihmisiin. Yhteislaulutilaisuuksissa pisaratartunnan riski on tavanomaista suurempi, joten näissä tilanteissa turvavälin merkitys korostuu.
  • Maskeja saa käyttää. Pohjois-Karjalassa ei ole tällä hetkellä voimassa virallista maskisuositusta pois lukien joukkoliikenne ja kulkeminen koronatestiin. Maskisuositus tulee voimaan seurakuntien toiminnassa, mikäli sairaanhoitopiiri antaa alueelle yleisötilaisuuksia koskevan maskisuosituksen. Maskeja on kuitenkin seurakuntien puolelta tarjolla osallistujille, joilla ei ole omaa maskia mukana, ja jotka haluavat käyttää maskia. Maskien käyttäminen on hyödyllistä erityisesti silloin, jos turvavälien pitäminen on haasteellista.

Muutokset seurakuntien palveluissa ja toiminnassa

Muutokset toimistojen palveluissa

Osa toimistoistamme on siirtynyt koronatilanteen vuoksi etäpalveluihin. Oheisista linkeistä pääset palvelutoimistojen sivuille ja löydät ajantasaisimman tiedon palvelukäytännöistä ja mahdollisista aukioloajoista.

Muutokset muussa toiminnassa

Joensuun seurakuntien toiminta toteutetaan voimassa olevien koronarajoitusten ja -suositusten puitteissa.

Joensuun seurakuntien toiminta järjestetään lähtökohtaisesti siten, että riittävät 1-2 metrin turvavälit voidaan säilyttää. Seurakuntien tiloihin on laskettu maksimiosallistujamäärät turvavälit huomioiden. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Seurakuntien työntekijät käyttävät maskeja kotikäynneillä ja tilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei pystytä pitämään. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuja voi halutessaan käyttää maskia. Maskeja on kaikissa tilaisuuksissamme tarjolla seurakuntien puolelta niille osallistujille, joilla ei ole omaa maskia, ja jotka haluavat käyttää maskia.

Mikäli seurakuntien toimintaan tulee uusia, koronasta johtuvia muutoksia, niistä tiedotetaan näillä sivuilla.

Apua ja tukea korona-aikana

Tällä hetkellä seurakuntamme tarjoavat alla olevia palveluita tueksi korona-aikaan. Mikäli koronatilanne pahenee ja uusia tukimuotoja otetaan käyttöön, tiedot päivitetään tälle sivulle.