Joensuun seurakuntien korona-info

Pikalinkit osioihin

Sivun alaosassa, osiossa Korona-tiedotteet, kootusti tarkempaa tietoa koronan vaikutuksista toimintoihin sekä tehdyistä päätöksistä.

Muutokset seurakuntien palveluissa ja toiminnassa

Muutokset toimistojen palveluissa

Osa toimistoistamme on siirtynyt koronatilanteen vuoksi etäpalveluihin. Oheisista linkeistä pääset palvelutoimistojen sivuille ja löydät ajantasaisimman tiedon palvelukäytännöistä ja mahdollisista aukioloajoista:

Muutokset muussa toiminnassa

Voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja -suositukset vaikuttavat Joensuun seurakuntien toimintaan:

• Jumalanpalvelukset toimitetaan suljetuin ovin ilman seurakuntalaisia (Joensuun kirkon jumalanpalveluksia voi seurata verkossa)
  • Yleisökonsertit on peruttu
  • Ryhmätoiminta on tauolla koululaisten iltapäiväkerhoja lukuun ottamatta
  • Kirkollisissa toimituksissa on voimassa 20 henkilön enimmäismäärä
  • Tapahtumakalenterista löydät tiedot koronaturvallisista tapahtumista

Seurakuntien työntekijät käyttävät maskeja kotikäynneillä ja tilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei pystytä pitämään. Seurakuntien tilaisuuksissa on voimassa maskisuositus. Maskeja on tarjolla kaikissa tilaisuuksissamme niille osallistujille, joilla ei ole omaa maskia.

Koronan aiheuttamista muutoksista seurakuntien toimintaan tiedotetaan tällä sivulla osiossa Korona-tiedotteet.

Seurakuntien toimintaan osallistuminen

• Tilaisuuksiimme saa tulla vain terveenä. Älä tule paikalle, jos sinulla on pieniäkään sairastamiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli ja päänsärky.
  • Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua ja ruuan laittoa, kun tulet ulkoa sisään, WC-käynnin jälkeen sekä aina kun aivastat, yskit tai niistät. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, käytä käsidesiä. Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytä käsidesiä.
  • Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Muista pestä kädet yskimisen jälkeen.
  • Huolehdi riittävistä turvaväleistä. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 1–2 metriä. Joensuun seurakuntayhtymän tiloihin on määritelty maksimiosallistujamäärät siten, että turvavälit on mahdollista pitää. Tilaisuuteen osallistujan velvollisuutena on pitää huoli omalta osaltaan riittävästä turvavälistä toisiin ihmisiin. Yhteislaulutilaisuuksissa pisaratartunnan riski on tavanomaista suurempi, joten näissä tilanteissa turvavälin merkitys korostuu.
  • Maskisuositus on voimassa. Joensuussa on tällä hetkellä voimassa virallinen maskisuositus. Tilaisuuksissa on tarjolla maskeja osallistujille, joilla ei ole omaa maskia mukana. Maskien käyttäminen on erityisen hyödyllistä silloin, kun turvavälien pitäminen on haasteellista.

Apua ja tukea korona-aikana

Tällä hetkellä seurakuntamme tarjoavat alla olevia palveluita tueksi korona-aikaan. Mikäli koronatilanne pahenee ja uusia tukimuotoja otetaan käyttöön, tiedot päivitetään tälle sivulle.