Joensuun seurakuntien korona-info

Muutokset seurakuntien toimistojen palveluissa

Osa toimistoistamme on siirtynyt koronatilanteen vuoksi etäpalveluihin. Oheisista linkeistä pääset palvelutoimistojen sivuille ja löydät ajantasaisimman tiedon palvelukäytännöistä ja aukioloajoista:

Muutokset seurakuntien toiminnassa

Voimassa olevat ohjeet ja suositukset vaikuttavat Joensuun seurakuntien toimintaan:

• Jumalanpalveluksissa otetaan huomioon kaikki voimassaolevat turvallisuusohjeet. Kirkkoihin voidaan ottaa osallistujia niin paljon kuin mahdollista 2 metrin turvavälit perhekuntien välillä huomioiden. Lisätietoa saa seurakuntien toimistoista.
    • Verkkolähetyksiä Joensuun ja Noljakan kirkkojen jumalanpalveluksista voi seurata YouTubenLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Joensuun seurakunnan Facebook-sivunLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Muiden seurakuntien verkkolähetyksiä voi seurata YouTubenLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Lähetykset ovat katsottavissa suorina tai jälkikäteen noin viikon ajan.
      • Facebook-verkkolähetyksen seuraamiseen ei tarvita omaa Facebook-profiilia, vaikka selaimen sivu voi kirjautumista ehdottaakin. Selaimesta riippuen kirjautumispyynnön voi joko ohittaa tai vierittää lähetyksen esiin sivupalkista kirjautumispyynnön jäädessä näkyviin sivun alaosaan.
    • Kirkollisissa toimituksissa huomioidaan kunkin tilan enimmäishenkilömäärä kahden metrin turvavälejä noudattaen. Eri tilojen enimmäisosallistujamäärät ovat:
      • Iso Ristinkappeli: 24 henkilöä
      • Pieni Ristinkappeli: 10 henkilöä
      • Rauhankappeli: 22 henkilöä
      • Tuupovaaran kappeli: 10 henkilöä
      • Enon kappeli: 33 henkilöä
    • Ryhmätoimintaa järjestetään seurakunnissa harkinnan mukaan.
    • Tapahtumakalenterista Linkki avautuu uudessa välilehdessälöydät tiedot kaikista tapahtumistamme.

Turvallisuusohjeet

• Tilaisuuksissa on voimassa maskisuositus. Maskeja on tarjolla osallistujille, joilla ei ole omaa maskia mukana.
    • Tilaisuuksiimme saa tulla vain terveenä. Älä tule paikalle, jos sinulla on pieniäkään sairastamiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli ja päänsärky.
    • Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua ja ruuan laittoa, kun tulet ulkoa sisään, WC-käynnin jälkeen sekä aina kun aivastat, yskit tai niistät. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, käytä käsidesiä. Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytä käsidesiä.
    • Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Muista pestä kädet yskimisen jälkeen.
    • Huolehdi riittävistä turvaväleistä. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 2 metriä. Joensuun seurakuntayhtymän tiloihin on määritelty maksimiosallistujamäärät siten, että turvavälit on mahdollista pitää. Tilaisuuteen osallistujan velvollisuutena on pitää huoli omalta osaltaan riittävästä turvavälistä toisiin ihmisiin. Yhteislaulutilaisuuksissa pisaratartunnan riski on tavanomaista suurempi, joten näissä tilanteissa turvavälin merkitys korostuu.

Apua ja tukea korona-aikana

Seurakuntamme tarjoavat alla olevia palveluita tueksi korona-aikaan. Mikäli uusia tukimuotoja otetaan käyttöön, tiedot päivitetään tälle sivulle.