Hautajaiset antavat tilaa surulle ja lohdulle

HUOM! Koronatilanne voi aiheuttaa muutoksia ja rajoituksia tilaisuuksien järjestämiseen. Keskustele asiasta juhlaasi valmistelevan työntekijän kanssa.

Kuolema tuo meidät kaikki elämän rajallisuuden ääreen. Se erottaa ihmiset toisistaan, jättäen jälkeen surun ja luopumisen raskauden. Kuolemaan sisältyy silti myös toivo - toivo jälleennäkemisestä ja lohdusta. Ja muistot, joita mikään ei voi riistää meiltä pois.

Hautajaiset antavat tilan yhdessä suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen. Seurakunnan työntekijät auttavat hautajaisten suunnittelussa ja toteutuksessa. He ovat myös tukena ja kuuntelijoina surun keskellä.

Käytännönjärjestelyt

Aloita hautajaisjärjestelyt ottamalla yhteyttä vainajan kotiseurakunnan toimistoon. Joensuun seurakuntien kohdalla poikkeuksen muodostaa Joensuun seurakunta, jonka osalta hautauksista sovitaan suoraan hautausmaan toimiston kanssa.

Lisätietoa ja neuvoa voit kysyä hautausmaan toimistosta. Löydät kyseiseltä sivulta myös hautaukseen liittyvät hinnastot ja hautamuistomerkkiohjeistuksen.

Muistotilaisuus on siunaustilaisuuden jälkeen vietettävä juhla. Voit järjestää sen halutessasi seurakunnan tiloissa. Lisätiedot tilojen varauksesta ja vuokrahinnastot löydät tästä linkistä.

Koristeellinen lasi-ikkuna ja palava kynttilä taustalla, arkku, jonka päällä sinivalkoinen kukka-asetelma.