Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa.

HUOM! Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kokoontumiset voivat muuttua etäkokoontumisiksi.
Tällöin ne järjestetään Discordissa.
Laitamme aina asiasta viestiä nuorille whatsappin-kautta.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta ja niihin ilmoittaudutaan syksyllä. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Infoa vuodelle 2022

Rippikouluilmoittautuminen vuodelle 2022 on 13.-30.9.
Pääset ilmoittautumaan tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai ilmoittautuminen-sivun kautta.
Ryhmien kaikki aikataulut löytyvät niiden omilta sivuilta.
Tarkista, että kokoontumiset, leiripäivät ja konfirmaatio sopivat.

Infovihkon 2022 voi ladata tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Oman seurakunnan kirkkoherra voi perustellusta syystä antaa luvan rippikoulun käymiseen tätä nuoremmallekin henkilölle, hakemus ja
ohjeet löytyvät tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulumaksuun on mahdollisuus hakea harkinnanvaraista alennusta
tai maksuvapautusta taloudellisiin syihin vedoten.
Hakemus löytyy tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Linkki avautuu uudessa välilehdessä ja se toimitetaan Joensuun seurakunnan vastaavalle diakoniatyöntekijälle Satu Haloselle
J1-J2 osalta 17.12.2021 mennessä ja J3 – J7 osalta 30.4.2022 mennessä.
Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Huolitellut nuoren kädet nojaamassa ranteiden kohdalta alttariin. Taustalla nuorten henkilöiden hahmoja.

Rippikoulut 2022

Ryhmien leiriaikataulut ja konfirmaatiopäivät (muut kokoontumiset löydät ryhmien omilta sivuilta)

Rippileirin hinnat ovat: J1-J2: 90*/180€, J3: 110*/220€, J4-J6 90*/180€ ja J7: 30*/60€
(*hinta on Joensuun seurakuntayhtymän jäsenille).

Mikäli sinulla herää kysymyksiä,  ota yhteyttä ripariryhmän ohjaajiin.

Nuorten toiminta, rippikoulutyö.

Nuorten toiminta, isostoiminta.

3. seurakuntapastori
80100 Joensuu

Varhaisnuoriso-, rippikoulu- ja nuorisotyön pappi.