Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu käydään tavallisimmin sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun kokonaiskesto on noin puoli vuotta kestävä ajanjakso. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Vihreäksi maalattu risti kaulanauhassa valkoisen alban päällä.

Vuoden 2023 rippikoulujen aikataulut

Tervetuloa yhteiselle rippikoulumatkalle!

Löydät alta kunkin rippikouluryhmän tapaamiset ja aikataulut oheisten linkkien takaa. Mikäli et pääse johonkin oman ryhmäsi kokoontumiseen, olethan yhteydessä oman ryhmäsi ohjaajiin.

Mikäli käyt rippileirin jossakin muualla, esimerkiksi jonkun järjestön rippikoulun, kuljet kevään kotiseurakuntajakson P4-rippikouluryhmän matkassa.

P1(päivitetään marraskuussa)
P2(päivitetään marraskuussa)
P3(päivitetään marraskuussa)
P4(päivitetään marraskuussa)
P5(päivitetään marraskuussa)
P6(päivitetään marraskuussa)

Yleisesti rippikoulua koskevissa kysymyksissä voit ola yhteydessä rippikouluista vastaaviin työntekijöihin.

-----------------------

Rippikoulut vuonna 2023

Pielisensun seurakunnan vuoden 2023 rippikoulun muodostavat kuusi rippikouluryhmää, joista 5 on leiririppikouluja ja kaksi päivärippikouluja. Vuonna 2008 syntyneet nuoret saavat viikolla 34 postitse kotiin rippikoulun esitteen, mistä löytyvät tiedot Pielisensuun seurakunnan rippikouluvaihtoehdoista ja rippikoulujen aikatauluista. Lisäksi tapaamme kaikki Nepenmäen ja Pielisjoen koulun 8. -luokkalaiset rippikouluinfojen merkeissä viikolla 37.

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti 11.9.-30.9.2022 välisenä aikana oheisen linkin kautta.
Mikäli sinulla tulee kysyttävää tai tarkennettavaa rippikouluun liittyen, ota yhteyttä Sasuun niin jutellaan lisää. Yhteystiedot löydät jäljempää.

Rippikoulun esitteen voit ladata PDF-versiona myös täältä.

Ilmoittaudu Pielisensuun seurakunnan rippikouluun täältä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kysyttävää rippikoulusta?

pappi