Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu käydään tavallisimmin sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun kokonaiskesto on noin puoli vuotta kestävä ajanjakso. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Vihreäksi maalattu risti kaulanauhassa valkoisen alban päällä.

Vuoden 2022 rippikoulujen aikataulut

Vuoden 2022 rippikoulujen ilmoittautumisen  päättyä ja ryhmien muodostettua löydät alta kunkin rippikouluryhmän tapaamiset ja aikataulut oheisten linkkien takaa. Mikäli et pääse johonkin oman ryhmäsi kokoontumiseen, olethan yhteydessä oman ryhmäsi ohjaajiin.

Mikäli käyt rippikoulun jossakin muualla, esimerkiksi jonkun järjestön rippikoulun, olethan yhteydessä Sasuun tai Tiinaan, niin sovitaan kotiseurakuntajaksosta yhdessä. Yhteystiedot löytyvät tältä sivulta.

Tervetuloa yhteiselle rippikoulumatkalle!

P1 - rippikouluryhmän kevätaikataulu
P2 - rippikouluryhmän kevätaikataulu
P3 - rippikouluryhmän kevätaikataulu
P4 - rippikouluryhmän kevätaikataulu
P5 - rippikouluryhmän kevätaikataulu
P6 - rippikouluryhmän kevätaikataulu

Yleisesti rippikoulua koskevissa kysymyksissä voit ola yhteydessä rippikouluista vastaaviin työntekijöihin.

-----------------------

Rippikoulut vuonna 2022

Pielisensun seurakunnan vuoden 2022 rippikoulun muodostavat kuusi rippikouluryhmää, joista 5 on leiririppikouluja ja yksi päivärippikoulu. Vuonna 2007 syntyneet nuoret saavat viikolla 33 postitse kotiin rippikoulun esitteen, mistä löytyvät tiedot Pielisensuun seurakunnan rippikouluvaihtoehdoista ja rippikoulujen aikatauluista. Lisäksi tapaamme kaikki Nepenmäen ja Pielisjoen koulun 8. -luokkalaiset rippikouluinfojen merkeissä viikolla 37.

Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti 13.9.-30.9.2021 välisenä aikana oheisen linkin kautta. Mikäli sinulla tulee kysyttävää tai tarkennettavaa rippikouluun liittyen, ota yhteyttä Sasuun niin jutellaan lisää. Yhteystiedot löydät jäljempää.

Huom. P4-rippileirin kaupunkijakson ajankohta infovihkossa oli virheellinen, oikeat päivämäärät on 21.-23.6.2021.

Rippikoulun esitteen voit ladata PDF-versiona myös täältä.

Ilmoittaudu Pielisensuun seurakunnan rippikouluun täältä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kysyttävää rippikoulusta?

pappi
Pielisensuun seurakunta
Huvilakatu 8 b
80200 Joensuu
Pielisensuun seurakunta
Huvilakatu 8 b
80200 Joensuu

Viransijaisuus ajalla 31.8.2022 asti.