Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Vuonna 2020 kaikki Rantakylän seurakunnan rippikoulut ovat kaupungissa toteutettavia päiväleirejä. Päiväleirien ajankohta pysyy rippikoulun alkuperäisessä aikataulussa. Konfirmaatiot siirtyvät syksyyn. Rippikoululaisille ja perheille on lähetetty rippikoulutiedote (pdf) sähköpostitse to 7.5.2020.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta ja siihen ilmoittaudutaan sitä edeltävänä syksynä. Tarjolla on leiririppikouluja ja yksi päivärippikoulu. Varttuneemmille on mahdollista käydä aikuis- yksityis- ja pienryhmärippikoulu.

Rippikoulu antaa tienviittoja ja matkaeväitä aikuiseksi kasvamiseen ja elämän tärkeiden kysymyksien pohtimiseen kristinuskon näkökulmasta. Pohdinnan ja opettelemisen lisäksi tutustutaan seurakunnan elämään ja hiljennytään suuren Jumalan edessä.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja osallistumiseen kirkollisissa vaaleissa.

Kädet pitelevät sylissä virsikirjaa sekä Nuoren seurakunnan veisukirjaa.

Rippikoulu kesällä 2020

Rantakylän seurakunnan kesän rippikoulut lähestyvät. Korona-tilanne tuo siihen haasteensa, mutta tahdomme toteuttaa rippikoulut kaikkien kannalta turvallisesti. Meille on tärkeää, että jokainen rippikoululainen saisi aidon ja mieleen jäävän rippikoulukokemuksen. Kesän rippikoulut järjestetään päiväleireinä, mitä tuetaan etätyöskentelyllä. Rippikoulun sisältöä myös tiivistetään.

Rippikouluopetus lähi- ja etätyöskentelynä

Rippikoulut järjestetään viiden päivän mittaisina päiväleireinä. Lähityöskentely toteutuu päivittäin klo 9-15 Rantakylän kirkolla ja lähiympäristössä. Lähityöskentelyn jälkeen on kevyttä päivän aiheeseen sopivaa etätyöskentelyä. Etätehtävistä tehdään mahdollisimman helposti lähestyttäviä ja teille sopivia. Seurakunta tarjoaa rippikoululaisille maksuttoman ruuan riparipäivinä. Tapaamisissa huomioidaan turvallisuusnäkökulmat. Ennen konfirmaatiota toteutamme mahdollisesti vielä rippikouluun kuuluvan jumalanpalveluskäynnin.

Konfirmaatiot siirtyvät

Konfirmaatiot siirtyvät syyskuulle. Tarkempi aikataulu on nähtävissä alla olevassa ryhmäkohtaisesta luettelosta. Ennen konfirmaatiota teille järjestetään konfirmaatioharjoitus ja rippikoulun kokoava opetustuokio.

Syksyllä mahdollisuus osallistua leirille

Syksyllä on mahdollisuus osallistua Riparin jatkot -nuortenleirille. Leiri on vapaaehtoinen, rippileiriä mukaileva, rento 2-3 päivän kokoontuminen. Leirille kutsutaan kaikkia rippikoulun vuonna 2020 käyneitä nuoria ja sen tarkoituksena on mahdollistaa leirikokemus. Samalla sinulla on mahdollisuus miettiä haluasi lähteä isoskoulutukseen.

Rippikouluryhmien aikatauluja

• R3, ma-pe 22.-26.6. -konfirmaatio la 12.9. klo 13
  • R4, ma-pe 1.-5.6. -konfirmaatio la 19.9. klo 11
  • R5, ma-pe 8.-12.6. -konfirmaatio la 19.9. klo 14
  • R6, ma-pe 13.-17.7. -päiväleirikirje (pdf) -konfirmaatio la 26.9. klo 11
  • R7, ma-pe 20.-24.7. -päiväleirikirje (pdf) -konfirmaatio la 26.9. klo 14

Kaikkia rippikouluryhmiä tiedotetaan ryhmäkohtaisesta aikataulusta tarkemmin. Mikäli sinulla herää mitä tahansa kysymyksiä tai juteltavaa, ota yhteyttä!