Hyppää sisältöön

Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta ja siihen ilmoittaudutaan sitä edeltävänä syksynä, yleensä kahdeksannen luokan alussa. Jos nuori on kuitenkin vuotta vanhempi kuin luokkakaverinsa (esim. myöhäisemmän koulun aloituksen vuoksi), voi rippikouluunkin tulla halutessaan vuotta myöhemmin eli yhtä aikaa omien luokkakaverien kanssa.

Tarjolla on leiririppikouluja ja yksi päivärippileiri. Rippikoulu on mahdollista käydä myös myöhemmin, aikuis-, yksityis- tai pienryhmärippikouluna.

Rippikoulu antaa tienviittoja ja matkaeväitä aikuiseksi kasvamiseen ja elämän tärkeiden kysymyksien pohtimiseen kristinuskon näkökulmasta. Pohdinnan ja opettelemisen lisäksi tutustutaan seurakunnan elämään ja hiljennytään suuren Jumalan edessä.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja osallistumiseen kirkollisissa vaaleissa.

Veisukirja ja virsikirja konfirmoitavan nuoren sylissä.

Vuoden 2023 rippikoulut

Rippikouluista kerrottiin elo-syyskuussa Rantakylän Normaalikoulun ja Pataluodon koulun oppilaille koulussa. Niille nuorille, joita ei tavoitettu näissä tapaamisissa, lähettiin ripari-infovihko kotiin postissa viikolla 36. Ilmoittautuminen oli auki 11.9.-30.9. välisenä aikana.

Jälki-ilmoittautuminen rippikouluun

Jälki-ilmoittautumisen aikana voi ilmoittautua niihin ryhmiin, joissa on vielä tilaa. Lähetimme asiasta kirjepostia heille, jotka eivät olleet ilmoittautuneet to 29.9. mennessä. Kirjeet postittiin pe 30.9. Jälki-ilmoittautuminen on auki to 13.10. saakka.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautuneille on lähetetty viikolla 41 sähköpostia, josta löytyy tietoa ryhmävalinnoista ja rippikoulun aloitusillasta.

Ripari-infovihko löytyy Ladattavia tiedostoja -kohdasta. Ryhmäkohtaisia aikatauluja päivitetään talviriparin osalta syksyllä ja muut ryhmät alkuvuodesta.

 

Ryhmien aikataulut

Talvirippileiri R2 aikatauluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Päivärippileiri R3 aikatauluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Leiririppikoulu R4 aikatauluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Leiririppikoulu R5 aikatauluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Leiririppikoulu R6 aikatauluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Leiririppikoulu R7 aikatauluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Ladattavia tiedostoja

Rippikouluinfo-vihko 2023Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Vapautusanomus rippikoulun ruokamaksusta (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ulkoläksyt (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tervehdys siunaajalle (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Rantakylän seurakunta
Rantakylänkatu 2 A
80160 Joensuu
pappi
Rantakylän seurakunta
Rantakylänkatu 2 A
80160 Joensuu
nuorisotyönohjaaja
Rantakylän seurakunta
Rantakylänkatu 2 A
80160 Joensuu