Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta ja siihen ilmoittaudutaan sitä edeltävänä syksynä. Tarjolla on leiririppikouluja ja yksi päivärippileiri. Rippikoulu on mahdollista käydä myös myöhemmin, aikuis-, yksityis- tai pienryhmärippikouluna.

Rippikoulu antaa tienviittoja ja matkaeväitä aikuiseksi kasvamiseen ja elämän tärkeiden kysymyksien pohtimiseen kristinuskon näkökulmasta. Pohdinnan ja opettelemisen lisäksi tutustutaan seurakunnan elämään ja hiljennytään suuren Jumalan edessä.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja osallistumiseen kirkollisissa vaaleissa.

Veisukirja ja virsikirja konfirmoitavan nuoren sylissä.

Vuoden 2022 rippikoulut

Rippikouluista kerrotaan elo-syyskuussa Rantakylän Normaalikoulun ja Pataluodon koulun oppilaille koulussa. Niille nuorille, joita ei tavoiteta näissä tapaamisissa, ripari-infovihkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä lähetetään kotiin postissa viikolla 36.

Rantakylän seurakunnan rippikouluihin ilmoittaudutaan 13.9.-30.9. välisenä aikana sähköisesti tästä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Ilmoittautuneille lähetetään viikolla 41 sähköpostia, josta löytyy tietoa ryhmävalinnoista ja rippikoulun aloitusillasta.

Ryhmäkohtaisia aikatauluja päivitetään tälle sivulle alkuvuodesta.

Ryhmien aikataulut

Talvilomaripari R2 aikataulu

Päivärippileiri R3 aikataulu

Leiririppikoulu R4 aikataulu