Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta ja siihen ilmoittaudutaan sitä edeltävänä syksynä. Tarjolla on leiririppikouluja ja yksi päivärippikoulu. Varttuneemmille on mahdollista käydä aikuis- yksityis- ja pienryhmärippikoulu.

Rippikoulu antaa tienviittoja ja matkaeväitä aikuiseksi kasvamiseen ja elämän tärkeiden kysymyksien pohtimiseen kristinuskon näkökulmasta. Pohdinnan ja opettelemisen lisäksi tutustutaan seurakunnan elämään ja hiljennytään suuren Jumalan edessä.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja osallistumiseen kirkollisissa vaaleissa.

Veisukirja ja virsikirja konfirmoitavan nuoren sylissä.

Vuoden 2021 rippikoulut

Ensi vuoden rippikouluista kerrottiin Rantakylän Normaalikoulun oppilaille koulussa ja muille oppilaille info lähetettiin kotiin postin kautta.

Lisää tietoa rippikouluista löydät tästä ripari-infovihkosta.

Jälki-ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluun on avoinna ma 5.10. - la 30.10. välisenä aikana.

Ilmoittautumislinkki toimii ainakin Chrome, Edge ja Firefox -selaimilla. Vanhalla Internet Explorer -selaimella linkki saattaa ohjautua virheellisesti.

Ryhmien aikataulut

Talvilomaripari R2 aikataulu

Ladattavia tiedostoja

Vapautusanomus rippikoulun ruokamaksusta (pdf)