Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Seurakuntayhtymä varautuu vuoden 2023 talousarviossaan merkittäviin investointeihin – henkilöstöpäälliköksi Päivi Hirvonen

kuvassa etualalla mikrofoni, taustalla ihmisiä, tekstinä Joensuun ev.lut. seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto

Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli tiistaina 25.10. kokouksessaan Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän vuoden 2023 talousarviota ja toimintasuunnitelmaa.

Ensi vuoden investointeihin Joensuun seurakuntayhtymässä on varattu noin 4,6 miljoonaa euroa. Merkittävimmät vuonna 2023 aloitettavat investoinnit ovat Kiihtelysvaaran kirkon rakentaminen, Joensuun hautausmaan toimisto- ja huoltorakennuksen rakentaminen sekä suunnitelmavaiheessa oleva Enon siunauskappelin rakentaminen, jonka hallinnollinen käsittely on vielä kesken. 

Ensi vuoden talousarvion mukaan ulkoisten toimintakulujen loppusumma on 12,5 miljoonaa euroa (2022: 12,9 miljoonaa euroa), josta henkilöstökulujen arvioidaan olevan noin 8,0 miljoonaa euroa. 

Kirkollisveroja arvioidaan kertyvän ensi vuonna 11,6 miljoonaa euroa, kun arvio kuluvan vuoden verotulokertymästä on tällä hetkellä 12,3 miljoonaa euroa. Verotulokertymään vaikuttaa olennaisesti ensi vuoden alusta voimaan tuleva kirkollisveroprosentin lasku 1,55:stä 1,50:een. Myös kirkon jäsenmäärän väheneminen vaikuttaa verotuloihin, mutta Joensuussa jäsenmäärän vähenemistä kompensoi positiivinen muuttoliike ja etenkin opiskelijoiden määrän kasvu kaupungissa. 

Talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta antavat lausuntonsa seuraavaksi Enon, Joensuun, Pielisensuun, Pyhäselän, Rantakylän ja Vaara-Karjalan seurakuntaneuvostot. Talousarvion ja toimintasuunnitelman vahvistaa Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto joulukuussa 2022.

Päivi Hirvonen seurakuntayhtymän henkilöstöpäälliköksi

Joensuun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto valitsi seurakuntayhtymän henkilöstöpäälliköksi Päivi Hirvosen. Hirvonen siirtyy seurakuntayhtymän palvelukseen Siun soten henkilöstöhallinnon tehtävistä. Henkilöstöpäällikön virkaa haki 22 henkilöä, joista haastateltiin kuusi. 

Henkilöstöpäällikön pääasiallisiin tehtäviin kuuluvat henkilöstösuunnittelu, henkilöstön rekrytointi- ja palkkausasioiden valmistelu, henkilöstön osaamisen kehittäminen, työterveyspalveluiden ja viranomaisasioiden yhteyshenkilönä toimiminen ja työhyvinvoinnin edistäminen.

2022-10-25 22:23:00.0