Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Saako koulussa laulaa virsiä, kysytään Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuosiseminaarissa – Repussa ripaus rohkeutta -konsertti kutsuu lapsia ja nuoria nauttimaan musiikista

Puolilähikuvaan rajattu silmälasipäinen nainen, jolla on kaulalle ulottuvat taipuisat hiukset, katsoo kameraa.

Opetusneuvos Outi Raunio-Hannula, kuva: Niina Rodionoff / Opetushallitus

Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuosiseminaari pidetään Joensuun seurakuntakeskuksessa perjantaina 8. syyskuuta kello 12–16.30. Seminaarin aiheena on seurakuntien ja koulujen yhteistyö. 

Seminaarin pääpuhujana on opetusneuvos Outi Raunio-Hannula Opetushallituksesta. Hänen vastuualueinaan Opetushallituksessa ovat muun muassa uskonnon oppimäärät perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa, psykologia-oppiaine lukiokoulutuksessa sekä oppilaitosten juhliin ja uskonnollisiin tilaisuuksiin liittyvät kysymykset. Koulutukseltaan hän on teologian ja kasvatustieteen maisteri sekä alttoviulunsoiton opettaja. Raunio-Hannulan puheenvuoron otsikko on ”Saako koulussa laulaa virsiä?” 

Aiheeseen liittyvässä paneelikeskustelussa ovat mukana myös joensuulaisen Karhunmäen koulun rehtori Timo Nykänen sekä Helsingin Kallion seurakunnan kanttori Tommi Niskala.

Seminaarin toisena puhujavieraana on Oulaisten nuorisokuoron pitkäaikainen johtaja, musiikkineuvos, musiikin lehtori emeritus Tapani Tirilä. Hän suoritti valtaosan työurastaan musiikin lehtorina Oulaisten koululaitoksessa. Ensimmäistä perustamaansa kuoroa, Oulaisten Nuorisokuoroa hän johti 50 vuotta päättäen sen työn syksyllä 2022. Muita hänen johtamiaan, niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin menestyneitä kuoroja ovat Pyhäjokilaakson Mieslaulajat, Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens ja edelleen jatkava Naiskuoro Välke. 

Tapani Tirilä on saanut monia huomionosoituksia, muun muassa Sulasolin Klemetti-palkinnon vuonna 1989, Vuoden kuoronjohtaja -nimityksen vuonna 2003 ja Pro Musica -säätiön tunnustuspalkinnon vuonna 2017. Tirilän puheenvuoron otsikko on ”Hengellinen musiikki Oulaisten nuorisokuorossa ja kuoron tarina”.

Seminaari on valtakunnallinen ja sen osallistujat ovat pääasiassa kirkkomusiikkipiirien edustajia ja kanttoreita ympäri Suomea. 

Seminaaripäivän ohjelmaan liittyy myös Joensuun seudun lapsi- ja nuorisokuorojen konsertti Repussa ripaus rohkeutta Joensuun kirkossa samana päivänä kello 18. Konsertissa esiintyvät muun muassa lasten ja nuorten musiikkiryhmät Tiuku ja Mosaiikki, Veräjä sekä nuoria solisteja. Kuoroja johtavat Tiina Korhonen ja Maiju Ahlholm

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry (SKML) on jäsentensä valtakunnallinen keskusjärjestö, joka herättää ja ylläpitää kiinnostusta kirkkomusiikkiin, edistää maan kirkkomusiikkitoiminnan kehitystä sekä tukee ja ohjaa kirkkomusiikkityötä. Suomen Kirkkomusiikkiliitto on perustettu vuonna 1931.

Mon Sep 04 10:33:39 EEST 2023