Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Seurakuntien säännöllinen toiminta käynnistyy – perheille tarjolla mm. lastenhoitoapua, perhekerhoja ja muskareita

1.9.2020 15.15

Joensuun ev.lut. seurakuntien toimintakausi käynnistyy koronatilannetta kuulostellen. Kaikessa toiminnassa huomioidaan voimassa olevat rajoitukset, ja toimintaa muutetaan, mikäli koronatilanne sitä edellyttää. Joensuun seurakuntien säännöllinen pienryhmätoiminta löytyy kootusti täältä (sähköinen esite): https://bit.ly/3bgUVgR

Toimintaa on tarjolla monipuolisesti eri kohderyhmille. Esimerkiksi lapsiperheille on tarjolla niin lapsiparkkeja kuin pyhäkouluja, perhekerhoja, muskareita ja ulkoilua. Osa muskareista on jo täynnä, mutta muussa toiminnassa on vielä hyvin tilaa.

Lastenhoitoapua arkeen pikkulasten vanhemmille

Maksutonta lastenhoitoapua on tarjolla Noljakan ja Rantakylän kirkoilla sekä Pyhäselän seurakuntatalolla Lapsiparkki- ja LapsiArkki-toiminnan muodossa.  

Lapsiparkki on avoinna Noljakan kirkolla maanantaisin klo 9-11 ja Pyhäselän seurakuntatalolla torstaisin klo 9.30-11.30. Noljakan parkki on tarkoitettu 2-6-vuotiaille lapsille ja Pyhäselän parkki 2-5-vuotiaille. Lapsiparkissa touhutaan yhdessä leikkien, askarrellen, liikkuen ja yhdessä hiljentyen pieneen hartaushetkeen. Molempiin parkkeihin ilmoittaudutaan etukäteen, Noljakan kirkolle edelliseen perjantaihin klo 12 mennessä (p. 050 465 0652) ja Pyhäselän seurakuntatalolle tiistaisin klo 8-16 tekstiviestillä (p. 050 435 7299).

Rantakylän kirkon LapsiArkki puolestaan on tarkoitettu tukemaan vanhempia, jotka pyörittävät perheen arkea yksin. Vanhempi voi jättää 2-7-vuotiaan lapset LapsiArkkiin hoitoon ja viettää hetken omaa aikaa. Lapsille tarjotaan iltapala. LapsiArkki toimii Rantakylän kirkolla to 10.9., 24.9., 8.10., 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12 klo 17-19. LapsiArkkiin ilmoittaudutaan koko syyskaudeksi 7.9. mennessä osoitteessa www.joensuunseurakunnat.fi/ilmoittaudu. Lisätietoja toiminnasta saa perhediakoni Auli Pehkoselta,
p. 050 338 6066, auli.pehkonen@evl.fi.

Vertaisseuraa perhekerhoista 

Perhekerhot ovat kaikille avoimia lasten ja aikuisten kohtaamispaikkoja. Lapset voivat tulla sinne yhdessä vanhemman, isovanhemman tai perhepäivähoitajan kanssa. Kerhohetkeen kuuluu pieni hartaus, kahvittelua ja mehua sekä jutustelua. Ohjelmaan kuuluu myös askartelua, leikkiä ja laulua. Perhekerhot ovat maksuttomia, tarjoilumaksu 2-3 €/perhe.

Perhekerhot kokoontuvat seuraavasti: 

  • Ma 9.30 Villa Koivurannan salin alakerta Uimaharjussa 
  • Ma klo 17.30 Marjalan srk-talo 
  • Ti klo 9.30 Pielisensuun kirkko, Pyhäselän srk-talo 
  • Ti klo 17.30 Noljakan kirkko, Heinävaaran kerhotila
  • Parittomien viikkojen ti klo 17.30 Pikku-Ketun kerhohuone (Kettuvaarantie 25) 
  • Ke klo 9.30 Hukanhaudan srk-talo, Rantakylän kirkko, Hyvänmielen Tupa Enossa 
  • To klo 9 Marjalan srk-talo 
  • To klo 9.30 Pikku-Ketun kerhohuone (Kettuvaarantie 25), Tuupovaaran srk-talo (Tuupovaarassa ei vko 37-38)
  • Pe klo 9.30 Joensuun srk-keskus, Noljakan kirkko, Reijolan srk-talo 

Lisäksi on tarjolla ekavauvaryhmä ensimmäistä vauvaansa hoitaville Pyhäselän seurakuntatalolla ma klo 10 ja Noljakan kirkolla to 9.30 sekä Vaippaviikarit alle vuoden ikäisille vauvoille ja heidän huoltajilleen ti klo 9.30 Rantakylän kirkolla.  

Seurakuntien kerhot eivät kokoonnu syyslomaviikolla 42. 

Seurakuntien toimintaan voi tutustua paitsi tiedotteen alussa olevasta esitteestä, myös tutkailemalla verkkosivujemme sähköistä kalenteria.