Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Jouluseimipolku avataan Joensuun ruutukaavalle viikonloppuna – polulla tänä vuonna 13 pysäkkiä

Seimiasetelma, jossa puuvalmisteisia hahmoja, lammas, nainen, vauva seimessä ja kaksi miestä.

Joensuun jouluseimipolku avataan ruutukaavalle tulevana viikonloppuna, perjantaina 20.11.2020. Jouluseimipolku on Joensuun keskustassa nähtävillä nyt kuudetta kertaa. Seimipolku on kuljettavissa loppiaiseen 7.1.2021 saakka. 

Seimipolku on Joensuun keskustan näyteikkunoissa esillä olevien jouluseimien kokoelma. Se toteutetaan vuosittain Joensuun evankelis-luterilaisen seurakunnan ja paikallisten yritysten yhteistyönä.  

Seimikohteita on tänä vuonna 13. Mukana on aiemmilta vuosilta tuttuja yrityksiä ja yhteisöjä sekä uutena ikkunapaikkana Kukkakauppa Leinikki Kauppakadulla. Polku alkaa Taitokorttelin seimestä ja päättyy Joensuun hautausmaan kukkamyymälän ikkunaan. Seimipolun seimet ovat hyvin erilaisia ja ilmentävät seimiperinteen kansainvälistä moninaisuutta. 

Ensimmäisen joulun tapahtumien kuvaaminen nukkehahmoin, kuvin, maalauksin, veistoksin ja näyttelemällä on vuosisatoja vanha kristillinen perinne. Seimiasetelmat ovat käsityöläisten taidonnäytteitä. Jeesus-lapsen seimen ympärillä ovat Maria ja Joosef, paimenia, enkeleitä, itämaan tietäjät, aasi ja härkä. Asetelmassa voi olla myös tavallisia kyläläisiä, erilaisia kotieläimiä, tähti, tietäjien kameleita ja norsuja.

17.11.2020 11.27