Uutisia Joensuun seurakunnista

Alla kootusti uutisia ja ajankohtaisia asioita Joensuun seurakunnista.

Uutislistaukseen

Pyhäinpäivän Kirkkoraadin teemana Sukupolvien taival

Kuva kirkon tornista ja teksti

Pyhäinpäivänä 6.11. Joensuun seurakuntakeskuksella kokoontuva Kirkkoraati puhuu tällä kertaa sukupolvista ja siitä, miten olemme tulleet tähän, missä nyt olemme. Toisiaan seuraavien sukupolvien ketjussa kulkevat hyvät, ja myös vähemmät hyvät, asiat eteenpäin. 

Raadin puhetta johtaa Janne "Rysky" Riiheläinen ja mukana raadissa ovat Helena Hulmi, Heimo Karhapää ja Iiris Lehto. Tämän kerran teemaan sopivasti kukin edustaa eri sukupolvea 40-luvulta 80-luvulla syntyneisiin. Raadin kokoonpanossa ylipäätään on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että erilaiset näkökulmat ja katsomukset tulisivat keskustelussa edustetuiksi. 

Raadin on tarkoitus tarjota faktapohjaista, sivistynyttä yhteiskunnallista keskustelua, jossa kirkko ja usko ovat läsnä luonnollisella tavalla. Tavoitteena on laadukas asiaviihde, jossa arvopohjaista keskustelua käydään rakentavasti erimielisinä.

Tapahtuman tuottajana toimii Pielisensuun seurakunnan kappalainen Antti Kyytsönen. Hänen vastuullaan on myös Kirkkoraadin vakio-osio ”Mitä Raamattu sanoo tästä?”. Paikalla olevalta yleisöltä kerätään kysymyskolehti, jota raati istuntonsa loppupuolella käsittelee.

Tilaisuus alkaa klo 16.30. Puolentoista tunnin keskustelu päättyy ehtookellojen lyönteihin klo 18.00. Keskustelu välitetään suorana verkkoon Toivon tähden - Luterilainen kirkko Joensuussa - Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja se on siellä nähtävissä reilun viikon ajan. 

Nyt kolmatta kertaa kokoontuva Kirkkoraati on neljän hengen vakiokokoonpano, joka yhdessä päättää käsiteltävän aiheen. Aiemmissa kokoontumisissa on käsitelty kirkon asemaa yhteiskunnassa  ja työn merkitystä.

3.11.2021 09.36