Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu on elämän makuinen yhteinen matka. Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta ja ilmoittautuminen on syksyllä. Vaaroilla tarjoamme leiririppikoulua, mutta yhtymän muissa seurakunnissa on mahdollista käydä myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.Nuori, vaikka et kuuluisi ev.lut. seurakuntaan, mutta haluat rippikouluun, voit ilmoittautua rippikouluun mukaan. Rippikoulun käyminen ei velvoita kirkkoon liittymistä, ellet halua tulla konfirmoiduksi.

Penkkirivillä istuvien, konfirmaatiota odottavien nuorien sylissä lepääviä käsiä läheltä kuvattuna.

Rippikoulu 2021 Vaara-Karjalan seurakunnassa

Rippikoulun ennakkojakson yhteiset päivämäärät:

• 13.12.2020 klo 13-15 Tuupovaaran kirkko. Yhteinen aloituskerta vanhempien ja rippikoululaisten kanssa.
  • 13.2.2021 Kiihtelysvaaran seurakuntatalo. A-ryhmä klo 9-12. B-ryhmä klo 12-15.
  • 17.4.2021 Kiihtelysvaaran seurakuntatalo. B-ryhmä klo 9-12. A-ryhmä klo 12-15.
  • 8.5.2021 Kiihtelysvaaran seurakuntatalo. A-ryhmä klo 9-12. B-ryhmä klo 12-15.
  • 19.5.2021 klo 18-19. Vanhempainilta, jossa täytetty riparipassi palautetaan. (Paikka ilmoitetaan myöhemmin.)

Lisäksi maaliskuussa suoritetaan seurakuntatehtävä, joka ohjeistetaan myöhemmin.

Konfirmaatiomessut vietetään kahdessa osassa 10.7.2021 Tuupovaaran kirkossa.

Huom! Muutokset aikatauluihin ja toimintatapoihin ovat mahdollisia. Tiedotamme mahdollisista muutoksista.

Nuortenillat alkavat keväällä 2021. Niistä tiedotetaan erikseen.

Muistakaa täyttää oheinen: