Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta ja niihin ilmoittaudutaan syksyllä. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Valkoinen alba päällä istuvia henkilöitä kädet sylissään.

Rippikoulu 2021

Tervetuloa mukaan yhteiselle rippikoulumatkalle.

Tällä sivulla tietoa Enon rippikoulusta. Muutoksista ilmoittelemme myös teksitivietillä/sähköpostilla.

Rippikoulun opetuspäivät ja aikataulut

1.11. klo 10-13 Ripari-info ja aloituskirkko Enon kirkossa
31.1. klo 13-17.30
27.2. klo 12-17
11.4. klo 12-16
30.5. klo 14-19

Opetuspäivien ajankohdat ja kellonajat voivat muuttua. Myös koronatilanne voi vaikuttaa opetuspäiviin.

Opetuspäivät pidetään Enon kirkossa. Lisätietoja annetaan ripari-infoissa.

Opetuspäivissä on läsnäolopakko. Jos et pääse johonkin opetuspäivään, sinulle tulee korvaustehtäviä.

Leirin ajankohta on 6-11.7.2021.

Konfirmaatio on 18.7.2021 klo 10.

Riparikortti ja seurakuntaan tutustuminen

Tänä vuonna kokeilemme ensimmäistä kertaa sähköistä riparikorttia. Seurakuntaan tutustumiskäynneistä tehdään merkinnät riparipassiin omalla puhelimella. Seurakuntaan tutustumiskäyntejä on yhteensä kuusi. Ne tulee olla käytynä 31.5.2021 mennessä.

Riparikortti toimii sovelluksena ja sitä voi käyttää myös netissä.

Ohjeet riparikortin lataamiseen:

Lataa PLAY-kaupasta seppo.io sovellus tai mene osoitteeseen play.seppo.io.

Kirjaudu sisään pelaajana. (valitse kieleksi suomi) Pin-koodi lähetetään tekstiviestillä 1.11.
Jos tarvitset pin-koodin tai pelaajatunnuksesi uudelleen, ota yhteyttä Saijaan/Sanna-Marikaan

Salli kuvien ottaminen. Lue ohjeet ja toimi niiden mukaan.

Jos riparikortin käytössä on ongelmia, niin ota yhteyttä Saijaan/Sanna-Marikaan.

Projektit

Tästä pääset tutustumaan projekteihin.

projektit

Projekteihin mahtuu aina tietty määrä osallistujia. Jos projektin kohdalla lukee, että ilmoittautuminen ei ole voimassa, niin silloin projekti on täynnä. Valitse silloin toinen projekti.

Ilmoittautuminen:

Säestäjänä toimiminen

Sankarihautojen hoito

Joulukorttitalkoot Eno

Joulukorttitalkoot Uimaharju

Hyvänmielen tuvalla avustaminen

Yhteisvastuukeräys

Sunnuntain jumalanpalveluksessa avustaminen

Laskiaistapahtuma

Ulkoläksyt

Rippikouluun kuuluu tärkeimpien uskonkohtien ja rukousten ulkoa opettelu ns. ulkoläksyt.
Ulkoläksyjä voi suorittaa rippikoulun opettajille jo talvikauden aikana. Kannattaakin hoitaa alta pois ainakin osa ulkoläksyistä jo ennen leiriä. Ulkoläksyjä voi suorittaa esim. opetuspäivissä.

Tästä pääset lukemaan ulkoläksyjä.

Rippikoulustartin info

Tässä vielä kirjallisena riparistartissa käydyt asiat.

ripari-info

Vielä ehtii mukaan!

Jos ilmoittautuminen rippikouluun pääsi unohtumaan, niin ei hätää. Ota yhteyttä Saijaan tai Sanna-Marikaan. Vielä ehdit hyvin mukaan.

Enon seurakunta
Kunnantie 2