Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta ja niihin ilmoittaudutaan syksyllä. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Valkoinen alba päällä istuvia henkilöitä kädet sylissään.

Rippikoulu 2020

Seurakuntayhtymä linjasi johtoryhmässä, että yön yli kestävät leirimuotoiset rippikoulut on koko yhtymässä kiellettyjä tänä vuonna ja Vaivion kurssikeskuksessa ei ole tänä kesänä leiritoimintaa ollenkaan.

Riparit toteutetaan päivärippikouluina kunkin seurakunnan valitsemalla tavalla. Tällä pyritään takaamaan turvallinen rippikoulu kaikille.

Enon seurakunnan rippileiri toteutetaan seuraavalla aikataululla:

Leiripäivät Joukiisenrannassa:

24.-25.6. ja 29.6.-2.7. Yhteensä 6 lähiopetuspäivää. Päivissä tarjotaan lounas, kahvi ja illallinen. Aamupala ja iltapala syödään kotona.

Leiripäivien aikataulut ovat vielä mietinnässä, kuitenkin tarkoituksena on olla leirillä aamusta/aamupäivästä iltaan asti. Tarkemmat kellonajat kerrotaan leirikirjeessä, joka lähetetään toukokuun aikana.

Joukiisenranta on iso huvila Jäsyksen rannalla. Paikassa on tilaa levittäytyä ja ympäristö antaa mahdollisuuden samanlaiseen toimintaan, mitä Vaivionkin leirillä olisimme toteuttaneet. Voit käydä tutustumassa paikkaan tästä: www.joukiisenranta.fi.

Rippikoulun hinta on 60€ (aiemmin ilmoitettu hinta 91€). Lasku lähetetään kesäkuussa sähköpostiin.

Lisäksi syksyllä järjestetään lyhyt jatkoripari, jossa ollaan yötä. Jatkoripari on vapaaehtoinen, eikä vaikuta rippikoulun suorittamiseen.

Konfirmaatio järjestetään sitten kun on taas turvallista kutsua perhe ja sukulaiset mukaan juhlaan. Ilmoitamme konfirmaatiopäivästä myöhemmin.

Enon seurakunta
Kunnantie 2