Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta ja niihin ilmoittaudutaan syksyllä. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Valkoinen alba päällä istuvia henkilöitä kädet sylissään.

Rippikoulu 2022

Tervetuloa mukaan rippikouluun!

Tällä sivulla näet rippikoulun aikataulut ja muuta infoa.

Jos sinulla on kysyttävää rippikoulusta tai mistä tahansa, niin ole rohkeasti yhteydessä Saijaan tai Kaisuun.

31.10.2021 klo 18 Riparin aloitusinfo

Rippileiri 3.-8.7.

Konfirmaatio 10.7.

Opetuspäivät

30.1. klo 15-19
20.3. klo 10-15
15.5. klo 10-15
6.6. klo 10-14
7.6. klo 10-14

Rippikouluun kuuluu yhteensä 80 opetustuntia. Osa tunneista pidetään leirillä ja ennen leiriä opetuspäivinä. Opetuspäivät ovat pakollisia ja jos olet poissa sairauden tai jonkin muun pakottavan syyn takia, sinulle tulee korvaustehtävät. Ilmoitathan poissaolot etukäteen Saijalle tai Kaisulle.

Seurakuntaan tutustuminen

Rippikouluun kuuluu seurakunnan tilaisuuksiin tutustuminen. Tänä vuonna tutustumiskäyntejä on kolme. Voit vapaasti valita, missä seurakunnan tilausuuksissa käyt tytutstumassa. Jumalanpalveluksiin tutustumiset on kevään opetuspäivien yhteydessä.

Voit valita kaikista seurakunnan eri tilaisuuksista mieleisesi, jossa käyt tutustumassa.

Vapaasti valittavia tilaisuuksia on esim. nuortenillat, discord-peli-illat, holylanit ja muut tilaisuudet, jumalanpalvelukset tai hartaudet, kauneimmat joululaulut, kaste, hautajaiset, avioliittoon vihkiminen, retket, konsertit tai seurat, joissa mukana seurakunnan työntekijä.

Nuorten toiminnasta löydät tietoa täältä.

Tutustumiskäynneistä tehdään merkinnät sähköiseen riparikorttiin.

Riparikottiin pääset osoitteessa play.seppo.io
Valitse kieleksi suomi.
Valitse Pelaajana.
Kirjoita oma henkilökohtainen koodi, jonka olet saanut tekstiviestillä.

Projektit

Rippikoulun tutustumisjaksoon kuuluu osallistuminen yhteen projektiin.
Projektissa pääset tutustumaan seurakunnan toimintaan itse tekemällä.

Projekteihin ilmoittautuminen alkaa 1.11. klo 7.00. ja päättyy 21.11.

Projekteihin mahtuu vain tietty määrä osallistujia/projekti, joten tässä nopeat syö hitaat. Jos sinulla on tietty projekti mihin haluat, niin kannattaa ilmoittautua heti 1.11. aamulla.

Projekteihin voit tutustua tässä.

Projekteihin pääset ilmoittautumaan tästä.

Ulkoläksyt

Osana rippikoulu opetellaan ulkoa tärkeimpiä uskokappaleita tai rukouksia. Tänä vuonna ulkoläksyjä on neljä. Ulkoläksyjä kannattaa suorittaa jo kevään kokoontumisissa, jolloin leirille ei jää niin paljoa opeteltavaa.

Ulkoläksyt

Puhelimelle löytyy myös ulkoläksysovelluksia, joiden avulla on mukava harjoitella ulkoläksyjä. Sovellukset löytyvät sovelluskaupoista laittamalla hakuun ulkoläksyt.

Unohditko ilmoittautua rippikouluun?

Rippikoulun jatkoilmoittautuminen on auki 29.10. asti. Ilmoittautumiseen pääset tästä.

Enon seurakunta
Enontie 30 A