Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta ja niihin ilmoittaudutaan syksyllä. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Valkoinen alba päällä istuvia henkilöitä kädet sylissään.

Rippikoulu 2021

Tervetuloa mukaan yhteiselle rippikoulumatkalle.

Tällä sivulla tietoa Enon rippikoulusta. Muutoksista ilmoittelemme myös teksitivietillä/sähköpostilla.

Rippikoulun opetuspäivät ja aikataulut

Viimeinen opetuspäivä pidetään Enon kirkossa 30.5. Klo 12-18.

Opetuspäivissä on läsnäolopakko. Jos et pääse johonkin opetuspäivään, sinulle tulee korvaustehtäviä.

Leirin ajankohta on 5-11.7.2021.

Konfirmaatio on 18.7.2021 klo 12.

Riparikortti ja seurakuntaan tutustuminen

Tänä vuonna kokeilemme ensimmäistä kertaa sähköistä riparikorttia. Seurakuntaan tutustumiskäynneistä tehdään merkinnät riparipassiin omalla puhelimella. Seurakuntaan tutustumiskäyntejä on yhteensä kuusi. Ne tulee olla käytynä 31.5.2021 mennessä.

Jos riparikortin käytössä on ongelmia, niin ota yhteyttä Saijaan/Sanna-Marikaan.

Projektit

Jos sinulla on vielä projekti suorittamatta, ota yhteyttä Saijaan/Sanna-Marikaan.

Ulkoläksyt

Rippikouluun kuuluu tärkeimpien uskonkohtien ja rukousten ulkoa opettelu ns. ulkoläksyt.
Ulkoläksyjä voi suorittaa rippikoulun opettajille jo talvikauden aikana. Kannattaakin hoitaa alta pois ainakin osa ulkoläksyistä jo ennen leiriä. Ulkoläksyjä voi suorittaa esim. opetuspäivissä.

Tästä pääset lukemaan ulkoläksyjä.

Rippikoulustartin info

Tässä vielä kirjallisena riparistartissa käydyt asiat.

ripari-infoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Enon seurakunta