Kouluikäiset

"Yhdessä on hyvä olla, viettää hetki iloinen." - Anna-Mari Kaskinen

Rantakylän seurakunta tarjoaa kouluikäisille lapsille avoimia ja maksuttomia kerhoja ja edullisia leirejä. Lasten harrastustoiminnan lisäksi seurakunta järjestää perheille retkiä ja toimintapäiviä sekä tapahtumia. Tule mukaan, täällä on paikka juuri sinulle.

Rantakylän seurakunnan syystoimintaesite 2022 alakouluikäisille

SYKSY 2022

Kerhot

Syksyn kerhot toimivat viikoilla 37-48.
Esitteet jaetaan Rantakylän alueen alakoululaisille viikolla 35.
Kerhokausi alkaa ti 13.9.2022
Syyslomalla (viikolla 42) ei ole kerhoja.

Ilmoittautuminen kerhoihin on avoinna la 3.9. klo 12 alkaen.
Kerhoissa on paikkoja vapaana.

Ilmoittautumislinkit löytyvät ILMOITTAUTUMINEN-välilehdeltä Rantakylän seurakunnan kohdalta.

Kerhopaikkojen määrän näet jokaisen kerhon ilmoittautumisessa. Varasijalle ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä heti, kun paikkoja vapautuu. Kerhot ovat maksuttomia. Kerhonohjaajina toimivat seurakunnan kerhonohjaajan koulutuksen käyneet 15-20 v. nuoret. Kerhon päätteeksi on pieni yhteinen hetki, jossa voidaan lukea esimerkiksi kerhorukous.

Muutokset kerhojen osalta ovat ikäviä, mutta mahdollisia. Kerhot toteutuvat mikäli kerholaisia on riittävästi.

Kerhopaikkojen osoitteet:

• Rantakylän kirkko: Rantakylänkatu 2 (sisäänkäynti A-ovesta)
  • Talastupa: Talastie 2

LEGOKERHO (1.-3. lk)

• luovaa legoilla rakentamista
  • tiistaina klo 16.45-17.30 Talastuvalla
  • keskiviikkona klo 16.45-17.30 Rantakylän kirkolla

TIETOKONEPELIKERHO (5.-7. lk)

• tietokonepelaamista, pelikonsoleita ja pelikoneen rakentamista yhdessä oppien
  • keskiviikkona klo 17-19 Rantakylän kirkolla

PUUHAKERHOT (2.-4. lk)

• askartelua, pelejä, leikkejä, ulkoilua
  • keskiviikkona klo 16.30-17.30 Talastuvalla
  • torstaina klo 16.30-17.30 Rantakylän kirkolla

Musiikki

Alakouluikäisten kuoro Trioli

Harjoituksia pidetään kahdessa ryhmässä, joista voit valita sinulle sopivamman.
Johtajana kanttori Hannele Sorvari, p. 050 581 2485. Ilmoittautumiset suoraan Hannelelle harjoituksissa.

• to klo 14 Utran koululla musiikkiluokassa
  • to klo 15 Rantakylän kirkolla

Leirit

Leirit pidetään Vaivion kurssikeskuksessa. Leirimaksu (30 €) sisältää kuljetukset, majoittumisen 2-4 hengen huoneissa omin liinavaattein, ruoat, ohjelman sekä tapaturmavakuutuksen. Leirimaksusta voi anoa vapautusta taloudellisin perustein ottamalla ennen leiriä yhteyttä työntekijään.

Leirien ohjelma on monipuolista: askartelua, leikkejä, kisoja, mukavaa yhdessäoloa, Raamattujuttuja, musiikkia ja rauhallisia hartaushetkiä Tähtikappelissa. Leiriruoka on herkullista ja saunan lämpö mukavaa. Leireillä on mukana nuorisotyönohjaajien lisäksi isosia sekä avustajia.

Leireille tulee ilmoittautua ennakkoon netti-ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa kerrotaan tarkempia tietoja leiristä. Leirit on tarkoitettu ensijaisesti Rantakylän seurakunnan alueella asuville lapsille ja ne järjestää Rantakylän seurakunta.

Leirikeskukseen tutustuminen.

• PÖHINÄLEIRI 5.-7. -luokkalaisille la-su 26.-27.11.2022
    llmoittautuminen su 6.11. klo 12 - to 10.11. välisenä aikana. Linkki löytyy Ilmoittautuminen-välilehdeltä

Leiri- ja retkimaksuista

Leiri- ja retkimaksuista voi hakea alennusta taloudellisin perustein. Täytetty hakemus ja liitteet toimitetaan ennen leiriä / retkeä nuorisotyönohjaajalle.

Kymppisynttärit

Juhlittiin iloisesti! Ma 10.10. klo 18-19.30 Rantakylän kirkolla.

Sunnuntai kirkolla 30.10.

Tulkaa viettämään koko perheenä sunnuntaita kirkolle 30.10. klo 9-13!

• klo 9 alkaen aamupalaa seurakuntasalissa
  • klo 10 messu kirkossa
  • messun jälkeen yhteistä evästä ja monenlaista puuhaa eri-ikäisille

Perheiden pyhät

Rantakylän kirkossa, Rantakylänkatu 2

Perhemessut

• su 2.10. klo 10 (lasten ja enkelien päivä eli Mikkelinpäivä)
  • su 27.11. klo 10 (ensimmäinen adventti)

Adventin ajan tapahtumat

• perinteinen adventtitapahtuma su 3.12. klo 11-13
  • lasten kauneimmat joululaulut su 11.12. klo 16
  • perheitten joulukirkko ti 20.12. klo 17

Pikkuhelppi

Kaipaatko arkeesi hengähdyshetkeä? Haluaisitko saada lyhytkestoista apua suoraan kotiin tai kodin lähiympäristöön?

Pikkuhelppi on juuri sinulle vanhempi, joka kaipaat tukea esimerkiksi lastenhoitoon, arjen pulmakysymyksiin, vanhemmuuteen tai parisuhteeseen. Palvelun sisältö muodostuu kunkin perheen toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Tukea annetaan samalle perheelle yleensä noin 1-4 kertaa. Jos perheen tilanne on vaikea, Pikkuhelppi auttaa hakemaan apua ja varmistaa, ettei perhe jää tilanteeseen yksin. Toiminta on maksutonta eikä siihen ole ikärajaa.

Pikkuhelppiä tekevät Rantakylä-Mutala-Utra alueella työparina seurakunnan lastenohjaaja Paula Suliman ja diakoniatyöntekijä Piia Karhinen. Pikkuhelppi toimii pääasiassa maanantaiaamuisin

Pikkuhelppiin voi ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostitse tai vaikka tekstiviestillä/WhatsApp-viestillä. Yhteyshenkilönä on Piia (24.10. alkaen Auli Pehkonen), jonka tavoittaa numerosta 050 338 6066 tai sähköpostilla: piia.karhinen@evl.fi.

Kysy lisää varhaiskasvatuksen toimistosta Laura Karviselta: 050 5858729 tai laura.karvinen@evl.fi

Rantakylän Rämpijät ry

Partiolippukunta toimii Rantakylän seurakunnan alueella. Partiokolo sijaitsee kirkon tiloissa, Rantakylänkatu 2 C.
 Lisää tietoa partiosta (rantakylanrampijat.com)Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Rantakylän seurakunta
Rantakylänkatu 2 A