Kouluikäiset

"Yhdessä on hyvä olla, viettää hetki iloinen." - Anna-Mari Kaskinen

Rantakylän seurakunta tarjoaa kouluikäisille tytöille ja pojille runsaasti avointa ja maksutonta harrastustoimintaa. Lasten kerho- ja leiritoiminnan lisäksi seurakunta järjestää perheille retkiä ja toimintapäiviä sekä tapahtumia. Tule mukaan, täällä on paikka juuri sinulle.

Kevät 2020

Kerhot

Kevään 2020 kerhojen osalta jaetaan kaikille seurakunnan alueen alakoululaisille toimintaesitteet viikolla 2. Kerhojen kevätkausi alkaa tammikuussa viikolla 3 (ti 14.1.2020 alkaen). Uusien kerholaisten ilmoittautuminen kerhoihin on avoinna la 11.1. alkaen. Kerhoissa jatkavien ei tarvitse ilmoittautua uudestaan. Talvilomalla (vko 10) ja pääsiäisviikolla (vko 15) ei ole kerhoja. Kerhojen kevätkausi päättyy viikolla 17 (23.4. mennessä).

Kerhopaikkojen määrä vaihtelee kerhoittain. Varasijalle ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä heti kun paikkoja vapautuu. Kerhot ovat maksuttomia. Kerhonohjaajina toimivat seurakunnan kerhonohjaajan koulutuksen käyneet noin 15-20 v. nuoret. Kerhon päätteeksi kokoonnutaan pieneen yhteiseen hetkeen, jossa voidaan esim. lukea kerhorukous ja tehdä sisaruspiiri.

Muutokset kerhojen osalta ovat ikäviä, mutta mahdollisia. Kerhot toteutuvat mikäli kerholaisia on riittävästi.

Kerhopaikkojen osoitteet: Rantakylän kirkko: Rantakylänkatu 2, Talastupa: Talastie 2.

TEATTERIKERHO (4.-7. lk)

• Eläytymistä, ilmaisutaitoja ja pieniä esityksiä ryhmässä
  • tiistaina klo 17.00-18.30  huom. uusi kellonaika Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti A-ovesta).

MUSAKERHO (5.-7. LK)

• Kitaran ja ukulelen soiton oppimista pienessä ryhmässä
  • tiistaina klo 16.30-17.30 Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti kellotornin vierestä sakastin ovesta).

KOKKIKERHOT (2.-4. lk)

• Leipomista ja ruuanlaittoa yhdessä
  • Huom. emme valitettavasti voi noudattaa kerhoissa täysin gluteenitonta ruokavaliota tai vaikeita erityisruokavalioita. Syinä tähän ryhmän koko ja rajallinen aika sekä turvallisuuskysymykset.
  • Kokkikerho 1: tiistaina klo 16.30-18 Talastuvalla
  • Kokkikerho 2: keskiviikkona klo 16.30-18 Talastuvalla.

PELIKERHO (5.-7. lk)

• Tietokonepelaamista, pelikoneita ja niiden rakentamista, pelien äärellä hengailua, lisätietoja Markolta puh. 050 3598 002
  • keskiviikkona klo 17-19 Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti A-ovesta).

PUUHAKERHOT (1.-4. lk)

• Askartelua, pelejä, leikkejä, leipomista
  • keskiviikkona klo 16.30-17.30 Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti A-ovesta)
  • torstaina klo 16.30-17.30 Talastuvalla.

KUVISKERHO (1.-4. lk)

• taiteilua ja käsillä tekemistä
  • torstaina klo 16.30-18.00 Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti A-ovesta)

Musiikki

LAPSIKUORO TRIOLI

Alakouluikäisten kuoron harjoituksia pidetään kahdessa ryhmässä, joista voit valita sinulle sopivamman. Johtajana kanttori Pasi Karjalainen puh. 050 581 2485.

• ke klo 14-15 Utran koululla, 15.1. alkaen
  • ke klo 15-16 Rantakylän kirkolla, 15.1. alkaen.

10-synttärit

ti 28.4. klo 18.00 Rantakylän kirkossa. 10-synttärit, tänä vuonna kymmenen vuotta täyttäville. Sankareille lähetetään kutsukortti!

Leirit

Leirit pidetään Vaivion kurssikeskuksessa. Leirimaksu (35 €) sisältää kuljetukset, majoittumisen 2-4 hengen huoneissa omin liinavaattein, ruoat, ohjelman sekä tapaturmavakuutuksen. Leirimaksusta voi anoa vapautusta taloudellisin perustein ottamalla ennen leiriä yhteyttä työntekijään.

Leirien ohjelma on monipuolista: askartelua, leikkejä, kisoja, mukavaa yhdessäoloa, Raamattujuttuja, musiikkia ja rauhallisia hartaushetkiä Tähtikappelissa. Leiriruoka on herkullista ja saunan lämpö mukavaa. Leireillä on mukana nuorisotyönohjaajien lisäksi isosia sekä avustajia.

Leireille tulee ilmoittautua ennakkoon netti-ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa kerrotaan tarkempia tietoja leiristä. Leirit on tarkoitettu ensijaisesti Rantakylän seurakunnan alueella asuville lapsille.

Leirikeskuksen sivuille pääset kurkkaamaan tästä.

• KUURALEIRI 2-4 -luokkalaisille pe 21.2. - su 23.2.2020 ilmoittautuminen su 26.1. (klo 12 alkaen) - su 2.2.
  • LOISKELEIRI 5-7 -luokkalaisille pe 8.5. - su 10.5.2020 ilmoittautuminen käynnistyy su 19.4. (klo 12 alkaen) - to 23.4.

Perheretki

Tulossa syksyllä 20202. Perheretki on tarkoitettu alakouluikäisille yhdessä huoltajan kanssa. Retken järjestäjä on Rantakylän seurakunta.

Leiri- ja retkimaksuista

Leiri- ja retkimaksuista voi hakea alennusta taloudellisin perustein. Täytetty hakemus ja liitteet toimitetaan ennen leiriä / retkeä nuorisotyönohjaajalle tai Rantakylän seurakunnan toimistoon (avoinna arkisin klo 9-12).

Perheiden pyhät

Rantakylän kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit ja -mehut. Lisäksi sunnuntain klo 10 messuissa syys- ja kevätkaudella lastenkaitsenta ja messupyhishetki.

• Lasten kauneimmat joululaulut su 15.12. klo 16
  • Perhemessu su 2.2. klo 10
  • 4v-synttärit su 16.2. klo 16
  • Vauvakirkko su 22.3. klo 16
  • Palmusunnuntain perhetapahtuma su 5.4. klo 16

Rantakylän Rämpijät ry

Partiolippukunta toimii Rantakylän seurakunnan alueella. Lisätietoja partiosta tästä linkistä (rantakylanrampijat.com).

Rantakylän seurakunta
Rantakylänkatu 2 A
80160 Joensuu

Tiiminvetäjä. Kouluikäisten kerhotoiminta; musa- ja pelikerhot.

Rantakylän seurakunta
Rantakylänkatu 2 A
80160 Joensuu

Kouluikäisten kerhotoiminta; kokki-, toiminta-, kuvis- ja teatterikerhot.