Kouluikäiset

"Yhdessä on hyvä olla, viettää hetki iloinen." - Anna-Mari Kaskinen

Rantakylän seurakunta tarjoaa kouluikäisille lapsille runsaasti avointa ja maksutonta harrastustoimintaa. Lasten kerho- ja leiritoiminnan lisäksi seurakunta järjestää perheille retkiä ja toimintapäiviä sekä tapahtumia. Tule mukaan, täällä on paikka juuri sinulle.

Syksy 2020

Kerhot

Syksyn 2020 kerhojen esitteet jaetaan Rantakylän alueen alakoululaisille viikolla 35. Kerholaisten ilmoittautuminen kerhoihin on avoinna la 29.8. alkaen. Kerhojen syyskausi alkaa ti 8.9.2020 alkaen ja päättyy marraskuun viimeisellä viikolla. Syyslomalla (viikolla 42) ei ole kerhoja.

Kerhopaikkojen määrän näet jokaisen kerhon ilmoittautumisessa. Varasijalle ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä heti, kun paikkoja vapautuu. Kerhot ovat maksuttomia. Kerhonohjaajina toimivat seurakunnan kerhonohjaajan koulutuksen käyneet 15-20 v. nuoret. Kerhon päätteeksi on pieni yhteinen hetki, jossa voidaan lukea esimerkiksi kerhorukous.

Muutokset kerhojen osalta ovat ikäviä, mutta mahdollisia. Kerhot toteutuvat mikäli kerholaisia on riittävästi.

Kerhopaikkojen osoitteet: Rantakylän kirkko: Rantakylänkatu 2, Talastupa: Talastie 2.

MUSAKERHO (5.-7. LK)

• kitaran ja ukulelen soiton oppimista pienessä ryhmässä
  • tiistaina klo 16.30-17.30 Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti kellotornin vierestä sakastin ovesta)

LEGOKERHOT (1.-3. lk)

• luovaa legoilla rakentamista viikkoteeman mukaan
  • Legokerho 1: tiistaina klo 16.30-17.30 Talastuvalla
  • Legokerho 2: keskiviikkona klo 16.30-17.30 Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti A-ovesta)

PELIKERHO (5.-7. lk)

• tietokonepelaamista, pelikonsoleita ja pelikoneen rakentamista yhdessä oppien
  • keskiviikkona klo 17-19 Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti A-ovesta)

PUUHAKERHOT (2.-4. lk)

• askartelua, pelejä, leikkejä, leipomista
  • keskiviikkona klo 16.30-17.30 Talastuvalla.
  • torstaina klo 16.30-17.30 Rantakylän kirkolla (sisäänkäynti A-ovesta)

Musiikki

LAPSIKUORO TRIOLI

Alakouluikäisten kuoron harjoituksia pidetään kahdessa ryhmässä, joista voit valita sinulle sopivamman.
Johtajana kanttori Pasi Karjalainen puh. 050 581 2485.

• to klo 14 Utran koululla musiikkiluokassa, 3.9. alkaen
  • to klo 15 Rantakylän kirkolla, 3.9. alkaen.

10-synttärit

to 10.12. klo 18.00 Rantakylän kirkossa. 10-synttärit on juhla tänä vuonna kymmenen vuotta täyttäville lapsille ja heidän perheilleen. Sankareille lähetetään kutsukortti!

Leirit

Leirit pidetään Vaivion kurssikeskuksessa. Leirimaksu (35 €) sisältää kuljetukset, majoittumisen 2-4 hengen huoneissa omin liinavaattein, ruoat, ohjelman sekä tapaturmavakuutuksen. Leirimaksusta voi anoa vapautusta taloudellisin perustein ottamalla ennen leiriä yhteyttä työntekijään.

Leirien ohjelma on monipuolista: askartelua, leikkejä, kisoja, mukavaa yhdessäoloa, Raamattujuttuja, musiikkia ja rauhallisia hartaushetkiä Tähtikappelissa. Leiriruoka on herkullista ja saunan lämpö mukavaa. Leireillä on mukana nuorisotyönohjaajien lisäksi isosia sekä avustajia.

Leireille tulee ilmoittautua ennakkoon netti-ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa kerrotaan tarkempia tietoja leiristä. Leirit on tarkoitettu ensijaisesti Rantakylän seurakunnan alueella asuville lapsille.

Leirikeskukseen tutustuminen.

• TÄHTILEIRI 4-6 -luokkalaisille pe 13.11. - su 15.11.2020
    Ilmoittautuminen leirille avautuu su 25.10. (klo 12 alkaen) - päättyy su 1.11.
  • KATO MUA! -perheleiri pe 20. - la 21.11.2020

Lapsen oikeuksien viikolla lapsiperheitä kutsutaan leireilemään Vaivioon. Ohjelmassa rentoa yhdessäoloa,
    leikkejä, askartelua ja ulkoilua. Tähtikappelissa vietämme perhehartauksia ja
    mikä ihaninta, saamme yhdessä istua valmiiseen ruokapöytään.
    Ilmoittautuminen perheleirille 1.10. alkaen.

Perheretki

Perjantaina 16.10. - kohde tarkentuu elokuussa ma 17.8. Perheretki on tarkoitettu lapsille yhdessä huoltajan kanssa. Retken järjestäjä on Rantakylän seurakunta.

Leiri- ja retkimaksuista

Leiri- ja retkimaksuista voi hakea alennusta taloudellisin perustein. Täytetty hakemus ja liitteet toimitetaan ennen leiriä / retkeä nuorisotyönohjaajalle tai Rantakylän seurakunnan toimistoon (avoinna arkisin klo 9-12).

Perheiden pyhät

Tapahtumat ovat Rantakylän kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit ja -mehut. Lisäksi sunnuntain klo 10 messuissa on syys- ja kevätkaudella lastenkaitsenta ja messupyhishetki.

• Kouluun lähtevien siunaaminen Rantakylän kirkossa su 9.8. klo 18
  • 4v-synttärit su 20.9. klo 16
  • Perhemessu su 4.10. klo 16
  • Vauvakirkko su 25.10. klo 16
  • Perhemessu su 29.11. klo 10
  • Lasten kauneimmat joululaulut su 13.12. klo 16

Rantakylän Rämpijät ry

Partiolippukunta toimii Rantakylän seurakunnan alueella. Lisää tietoa partiosta (rantakylanrampijat.com).

Rantakylän seurakunta
Rantakylänkatu 2 A
80160 Joensuu

Tiiminvetäjä. Kouluikäisten kerhotoiminta; musa- ja pelikerhot.

Rantakylän seurakunta
Rantakylänkatu 2 A
80160 Joensuu

Kouluikäisten kerhotoiminta; kokki-, toiminta-, kuvis- ja teatterikerhot.