Hyppää sisältöön

Isoset

”Näytä, missä apuamme, lahjojamme tarvitaan. Opeta oi Herra meitä, omastamme jakamaan.” - NSV 22, Lahjalaulu – Jaakko Löytty

Rippikoulun jälkeen kutsumme nuoria mukaan isostoimintaan. Isostoiminta pitää sisällään vuorovaikutustaitojen oppimista (K12, Nuisku ja Äxäri-kurssit) sekä käytännön oppimista koulutuspäivissä ja leireillä. Kursseista saat todistuksen.

Isoskoulutuksen käytyäsi, voit hakea leiri- ja kesälomakerhoisoseksi. Leirejä ovat esim. rippileirit ja leirit alakouluikäisille.

Isostoiminnassa on turvallista kasvaa kristittynä ja kokea yhdessä seurakunnan jäsenyyttä, oppien, osallistuen, kysellen, kuunnellen, laulaen, huutaen tai hiljentyen. Jokainen tavallaan!

Isoskoulutus ja isostoiminta ovat sinua varten, eikä osallistuminen velvoita toimimaan isosena. Kaikki halukkaat myöskään välttämättä pääse isoseksi ensimmäisen vuoden jälkeen.

Isoset osallistuvat palvelutehtäviin isoskoulutuksen aikana ja sen jälkeen. Osasta tehtävistä (esim. leirit) maksetaan pieni palkkio. Nuori voi toimia myös kerhonohjaajana, koulutus tapahtuu toiminnan ohessa.

Syksyllä 2020 aloittavat isoset

Koulutus pitää sisällään koulutuspäiviä, k-12 kurssin ja osallistumista seurakunnan nuorten toimintaan ja tapahtumiin. Kesällä 2021 sinulla on mahdollisuus toimia isosena kesälomakerhoissa, lastenleireillä ja varhaisnuortenleirillä.

 

Aiemmin koulutuksen aloittaneet isoset

Syksy-talvi 2020-2021 mahdollisuus vaikuttaa nuortentoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa ja harjoitella isostaitoja.  ÄXäri- ja Nuiskukoulutukset jatkuvat.

Osallistuminen toimintaan koko kauden aikana vaikuttaa kesän isosvalintoihin.

 

 

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Pyhäselän seurakunta
Hammaslahdentie 76
82200 Hammaslahti
nuorisotyönohjaaja
Pyhäselän seurakunta
Hammaslahdentie 76
82200 Hammaslahti