Kouluikäiset

Pielisensuun seurakunnan kouluikäisten toiminta kutsuu mukaan alakouluikäiset perheineen. Seurakunta tarjoaa kouluikäisille vauhdikkaita ja iloisia hetkiä sekä monenlaista tekemistä yhdessä toisten kanssa. Pääosin maksuttomien kerhojen, mukaansa tempaavien tapahtumien ja odotettujen leirien ja retkien kautta olet tärkeä osa seurakuntaamme ja yhteisöämme. Yhdessä saamme tutustua Raamatun kertomuksiin ja kokoontua yhteiseen messuun joka sunnuntai.

Kerhoihin on ennakkoilmoittautuminen verkossa. Kerhot ovat pääsääntöisesti maksuttomia, poikkeuksena kokki- ja elektroniikkakerho, joiden tarvikemaksu on 10 €/ kausi. Kerhot kestävät tunnista puoleentoista. Jokaisessa kerhossa hiljennymme lyhyeen hartauteen.

Kerhoesite lähetetään postitse kotiin viikolla 2 kaikille niille alakoululaisille, jotka ovat Pielisensuun seurakunnan jäseniä.

Kerhot keväällä 2020

Ilmoittautuminen kerhoihin alkaa 7.1.2020. Kerhot alkavat viikolla 3. Lisätietoa kerhoista Niinalta ja Heidiltä, yhteystiedot alhaalla.

PIELISENSUUN KIRKKO

• Lego- ja pelikerho 1.-3.lk
  • Elektroniikkakerho 4.-6.lk
  • Kokkikerho 4.-6.-lk
  • Mosaiikki 5.-9.-lk
  • Monitoimikerho
  • Villit pillit- urkuryhmä 3.-6.-luokkalaisille
  • Tiuku -musakerhot
  • Löhöilta 5.-7.-lk (ei ilmoittautumista)

HUKANHAUDAN SEURAKUNTATALO

• Teatterikerho 2.-6.-lk
  • Monitoimikerho 1.-3.-lk

NEPENMÄEN KOULU

• LOIKKA- liikuntakerho 1.-4.lk
  • SÄBÄ-kerho 4.-6.lk

KARHUNMÄEN KOULU

• SÄBÄ-kerho 4.-6.lk
  • Perheliikkari

IIKSENVAARAN KOULU

• Monitoimikerho 1.-6.lk
  • Mosaiikki 5.-9.-lk

Musakerhot

TIUKU- musakerhot 1.-4.lk keväällä 2020

Tiukussa lauletaan, soitetaan, pelataan, leikitään ja löydetään yhdessä tekemisen ilo. Laatta- rytmi- ja kosketinsoittimien kanssa harjaannutaan yhteiseen musisointiin. Ryhmiä ohjaa MuM Tiina Korhonen yhdessä musiikinopiskelijoiden kanssa. Ryhmätoiveen voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä.

• IIKSENVAARAN KOULU 1.-4.-lk maanantaina klo 13-13.45
  • KARSIKON KOULU 1.-4.-lk maanantaina klo 14-14.45
  • KARHUNMÄEN KOULU 1.-4.-lk tiistaina klo 14.30-15 (1.-2.-lk) ja 15-15.30 (3.-4.-lk)
  • PIELISENSUUN KIRKKO 1.-4.-lk keskiviikkona klo 13.30-14.15
  • NEPENMÄEN KOULU 1.-4.-lk keskiviikkona klo 14.30-15

VILLIT PILLIT -urkuryhmä 3.-6.-luokkalaisille

Villit pillit on lasten oma urkuryhmä. Ryhmässä soitetaan yhdessä urkuja ja koskettimia. Aikataulu sovitaan ilmoittautuneiden kanssa. Aiempaa soittokokemusta ei tarvita.

MOSAIIKKI- musiikkiryhmä 5.-9.-lk

Mosaiikkissa lauletaan ja soitetaan. Mosaiikki osallistuu säännöllisesti Siipimessuihin, tekee keikkaretkiä ja leireilee. Laulajat muodostavat kuoron. Myös soittajat saavat ohjausta soittimien hallintaan ja yhteissoittoon. Aiempaa soittokokemusta ei tarvitse olla.

• Maanantaina klo 12-12.45  Iiksenvaaran koululla
  • Keskiviikkona klo 15.30-16.30 Pielisensuun kirkolla

Kysy lisää musakerhoista Korhosen Tiinalta, yhteystiedot alhaalla.

Leirit keväällä 2020

Vaivion leirit ovat monelle lapselle ja nuorelle toimintakauden kohokohtia. Leireillä puuhataan yhdessä monenlaisia asioita niin sisällä kuin ulkona. Pelataan, leikitään, musisoidaan, saunotaan, vietetään iltaohjelmaa ja hiljennytään hartaushetkiin.

Leireille saavutaan joko omin kyydein tai mennään bussilla. Leiriltä palataan Siipimessuun Pielisensuun kirkkoon klo 10. Messu on osa leirin ohjelmaa. Messun valmistelu ja toteutus yhdessä on osa leirin ohjelmaa. Leirit päättyvät messun ja kirkkokahvien jälkeen noin klo 11.30

• Ääniaalloilla 1.-2.2.
  • Tilkkutäkki-leiri 1.-3.-lk Vaiviossa 14.-16.2.
  • Puuttuva palanen-leiri 4.-6.-lk Vaiviossa 27.-29.3.
  • Mosaiikin keikkaretki Järvenpäähän 2.-3.5.

Ääniaalloilla-musaleiri 1.-2.2.2020

Ääniaalloilla-musaleiri kutsuu 7-14-vuotiaat  Pielisensuun kirkolle. Ohjelmaan sisältyy kuoromusiikkia, soittoa, laulua, leikkejä, pelejä sekä tunnelmallinen iltamusiikkihetki. Leirillä toteutuu samalla  kirkkoyö, sunnuntaiaamun siipimessu. Tarjolla smoothie ja maistuvat ateriat.

Leirin hinta on 10 euroa. Työpajoja ohjaavat Jonna Aakkula, Mari Torri-Tuominen, Mari-Annika Heikkilä, Olli Hirvikangas ja Tiina Korhonen.

Leiritouhussa mukana Heidi Tahvanainen, Riitta Mälkönen ja Niina Riihimäki sekä joukko seurakuntamme isosia ja kerhonohjaajia. Tarkempi tieto ohjelmasta lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittaudu joulukuun loppuun mennessä.

Siipimessut

Siipimessua vietetään Pielisensuun kirkossa kerran kuussa. Näitä messuja rakennetaan erityisesti yhdessä seurakunnan siipijengin eli lasten, nuorten ja perheiden kanssa.

• 2.2. Siipimessu "Valon siivin". Messu liittyy valtakunnalliseen lapsikuorotapahtumaan
  • 16.2. Siipimessu "Sanan siivin". Mukana "Tilkkutäkki" -leiri
  • 29.3. Siipimessu "Uskon siivin". Mukana "Puuttuva palanen" -leiri

Kirkkokioski

Pielisensuun kirkon aulasta löydät kirkkokioskin. Kirkkokioskista voit hakea itsellesi messupassin ja ryhtyä kapuamaan kohti kirkontornia keräten samalla tarroja omaan messupassiisi.

Aina tasanteelle päästessäsi odottaa sinua pieni KirkonRotan palkinto! Kun olet kerännyt 10 tarraa passiisi - eli käynyt kymmenen kertaa messussa - pääset maksutta Vaivion leirille tai voit valita jonkun muun kirkonrotan palkinnoista!​

Kirkonrotan postilaatikosta löydät lisäksi messupähkinöitä pureskeltavaksi. Tervetuloa messuun ja myös kiskan pitäjäksi!

Partio

Oletko kiinnostunut partiosta? Pielisensuun seurakunnan alueella toimii lippukuntia, jotka ottavat mukaan toimintaansa uusia eri-ikäisiä jäseniä. Lisätietoa partiosta saat www.partio.fi ja Hautamäen Tiinalta.

80200 Joensuu

COVID-19 ESR-hanketyöntekijä ajalla 1.-30.6.2020.