Hyppää sisältöön

Kouluikäiset

Kirkon Tenavat ja Kirkon Junnut

"Yhdessä on hyvä olla, yhdessä voi levähtää. Yhdessä on turvallista opetella elämään."

Joensuun seurakunta tarjoaa kouluikäisille lapsille maksutonta kerho- sekä kurssitoimintaa.
Toimintamme on avointa kaikille.

Kirkon Tenavien toiminta on tarkoitettu 1.-4. luokkalaisille ja Kirkon Junnujen toiminta 4.-7. luokkalaisille.

Säännöllisen viikkotoiminnan lisäksi tarjoamme toimintailtoja, retkiä ja leirejä, myös perheiden yhteisiä tapahtumia.
Tervetuloa mukaan, odotamme juuri sinua.

Lapsia juoksee rannalla

Syksy 2023

Joensuun seurakunta tarjoaa kouluikäisille monipuolista toimintaa, kerhoja, tapahtumia ja leirejä. Tervetuloa mukaan!

Kirkon Tenavat 1.-4. luokkalaiset
Kirkon Junnut 4.-7. luokkalaiset

Kerhot

Kerhotoiminta alkaa viikolla 36 ja se päättyy viikolla 49. Kerhojen lisäksi järjestämme kurssimuotoisia kerhoja. Kerhotoimintaa ei järjestetä syyslomaviikolla, viikolla 42. Kaikki kerhot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille ikäkauteen kuuluville lapsille. Kerhoissa annetaan ohjeet suomeksi. Kerhoja ohjaavat nuoret, koulutetut kerhoisoset ja toiminnasta vastaavat kirkon nuorisotyönohjaajat.

Kerhoihin on ennakkoilmoittautuminen, alkaen torstaina 17.8. klo 8.00. Ilmoittautumaan pääset tästä.

Kerhot alkavat pienellä kerhohartaudella ja päättyvät iltaruokoukseen. 

Tiistai

Junnukokit, klo 16.30-18.00, seurakuntakeskus

 • Junnukokeissa valmistellaan monipuolisia ruokia ja jälkkäreitä. Kerholaiset saavat itse myös vaikuttaa siihen, mitä milloinkin kokataan ja yhdessä herkutellaan. Kerhossa ei välttämättä pystytä huomioimaan kaikkia ruokavalioita ja ruoka-aineallergioita.

Tenavien Legokerho klo 16.45-17.45, Noljakan kirkko TÄYNNÄ

 • Legokerhossa rakennellaan vapaamuotoisesti kaikenlaisia legorakennelmia, kisaillaan legohaasteissa ja mahdollisuus on tehdä vaikka legoanimaatioita. 

Tenavien Askartelukerho klo 16.45-17.45, Noljakan kirkko PERUTTU

 • Askartelukerhossa askarrellaan monipuolisesti erilaisia kädentaitoja, käyttäen erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Kaikki askartelut saa viimeistään kerhon päätyttyä itselleen kotiin.

Tenavien Kokkikurssi klo 17-18, Marjalan seurakuntatalo

 • Kokkikurssilla tehdään pieniä ja helppoja välipaloja ja leivonnaisia, joita lapset voivat itsenäisesti tehdä myös kotona. Kerhossa ei välttämättä pystytä huomioimaan kaikkia ruokavalioita ja ruoka-aineallergioita.
  Kokkikurssi kokoontuu viikoilla 36-41.

Keskiviikko

Junnujen peli-ilta klo 16.45-18.00, Noljaka kirkko 

 • Peli-illassa on mahdollisuus pelata monia erilaisia lautapelejä, biljardia ja pöytäfutista sekä erilaisia konsolipelejä mm. Nintendo Switch

Tenavien Ulkopelikerho klo 16.45-17.45, Noljakan kirkko PERUTTU

 • Kerho kokoontuu sään salliessa viikoilla 36-41. Kokoontuminen Noljakan kirkon pääoven edessä. Kerhossa pelataan ja leikitään ulkopelejä sekä kirkon pihassa että lähialueen ulkoliikuntapaikoilla. Sään mukainen pukeutuminen.

Torstai

Laulu- ja musaryhmä Pisarat

 • Kouluikäisten oma musaryhmä, jossa pääsee laulamaan, soittamaan ja nauttimaan musiikin ilosta. 
 • Pisarat kokoontuvat Noljakan koulun musaluokassa torstaisin klo 13.15-14.00 ja Marjalan koulun musaluokassa torstaisin klo 14.15-15.00. Pisara-ryhmiä ohjaa kanttori Elina Vitri-Viitaniemi. Ensimmäinen kokoontuminen on jo 31.8.
  ilmoittautumaan pääset tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tenavien Kepparikurssi klo 16.30-17.30, Noljakan kirkko TÄYNNÄ

 • Kepparikurssi kokoontuu viikoilla 36-41 Noljakan kirkon askartelutilassa. Kurssilla saa valmistaa oman keppihevosen tai halutessaan työstää kerhon yhteisiä keppareita.

Junnujen Korukurssi klo 16-17, Noljakan kirkko

 • Korukurssi kokoontuu viikoilla 43-48 Noljakan kirkon ryhmätilassa. Kursilla saa valmistaa itselleen erilaisia koruja ja on mahdollisuus oppia erilaisia tekniikoita.

Tenavien Nerf-seikkailukerho klo 16.45-17.30, Noljakan kirkko, kirkon yläkerta. TÄYNNÄ

 • Noljakan kirkon yläkerta muokataan pelikentäksi, jossa kisaillaan erilaisissa pelimuodoissa Nerf-pyssyjen kanssa. Mukaasi tarvitset vain vaatteet, jotka soveltuvat liikunnalliseen harrastukseen. Voit ottaa halutessasi myös oman Nerf-pyssyn ja jonkinlaiset suojalasit mukaasi. Kerholta voi lainata myös Nerf-pyssyn sekä suojalasit.

Junnuilta

Kerran kuussa on junnujen oma ilta, jossa on tarjolla iltapalaa sekä vaihtuvaa, ohjattua ohjelmaa sekä vapaata pelailua ja hengailua. Junnuilta on avoin kaikille, eikä sinne tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ilta on tarkoitettu 4.-7. luokkalaisille.

Junnuillat keskiviikkoisin 4.10., 1.11. ja 13.12. klo 17-19 Noljakan kirkon alakerrassa. 

Leirit ja Kirkkoyö

Perheiden kirkkoyö 9.-10.9. Noljakan kirkolla

 • Kirkkoyössä vietetään yhteistä aikaa erilaisten aktiviteettien parissa sekä samalla pääsee kokemaan mitä tuntuu nukkua kirkossa. Perheet saavat rakentaa kirkkosaliin oman pesäpaikan ja käpertyä yöksi retkipatjoille ja makuupussiin.

  Kirkkoyöhön voi osallistua kouluikäinen lapsi ydessä vanhemman, kummin tai muun läheisen täysi-ikäisen kanssa.

  Kirkkoyö maksaa lapselta 5€ ja aikuiselta 10€. Maksu sisältää ilta- ja aamupalan sekä lounaan, ohjelman ja materiaalit. Jokaisen on tuotava Kirkkoyöhön omat yöpymisvarusteet (retkipatja, tyyny, makuupussi/peitto).

  Ilmoittautuminen aukeaa 17.8. ja ilmoittautumaan pääsee tästä.

Junnujen Majakkaleiri 29.9.-1.10., Vaivion kurssikeskuksessa

 • Leiri on tarkoitettu 4.-7. luokkalaisille. Leiriohjelmassa on monipuolista ja hauskaa yhteistoimintaa niin sisällä kuin ulkonakin, kädentaitoja, seikkailuja, hiljentymistä Tähtikappelissa ja paljon hyvää leiriruokaa. Leirillä on mahdollisuus myös saunoa rantasaunassa ja käydä uimassa. Leirillä majoitutaan 2-4 hengen huoneissa.

  Junnujen majakkaleiri maksaa 30€ ja se sisältää kuljetukset, ruokailut, ohjelman, majoittumisen 2-4 hengen huoneissa, omin liinavaattein sekä tapaturmavakuutuksen. Leirimaksuun voi anoa alennusta tai vapautusta perheen taloudellisesta tilanteesta johtuen. Laita asiasta tarvittaessa viestiä johtavalle nuorisotyönohjalle Noora Kähköselle, noora.kahkonen@evl.fi

  Ilmoittautuminen aukeaa 17.8. ja ilmoittautumaan pääsee tästä.

Tenavien Joululeiri 9.-10.12., Vaivion kurssikeskuksessa

 • Leiri on tarkoitettu 1.-4. luokkalaisille. LeIrillä otamme vastaan joulun ihmettä leikkien ja pelaten niin sisällä kuin ulkonakin, askarrellen ja musisoiden. Tähtikappelissa ihmetellään yhdessä joulun ilosanomaa Jeesuksen syntymästä. 

  Tenavien joululeiri maksaa 25€ ja se sisältää kuljetukset, ruokailut, ohjelman, majoittumisen 2-4 hengen huoneissa, omin liinavaattein sekä tapaturmavakuutuksen. Leirimaksuun voi anoa alennusta tai vapautusta perheen taloudellisesta tilanteesta johtuen. Laita asiasta tarvittaessa viestiä johtavalle nuorisotyönohjalle Noora Kähköselle, noora.kahkonen@evl.fi

Tapahtumat

Messy church

Messy Church iltapäivässä on aina teema, jonka ympärillä touhutaan toimintapisteillä. Iltapäivän aikana vietämme yhdessä pienen juhlahetken, jossa on musiikkia, rukousta, Raamatun kertomus ja ehtoollinen. Yhteinen iltapäivä päättyvät aina maksuttomaan ruokailuun, jälkkäriä unohtamatta.

Messy church toiminnan arvoja ovat: vieraanvaraisuus, luovuus, juhla, kaiken ikäisyys ja Kristus keskeisyys. Iltoihin kutsumme lapsiperheitä, opiskelijoita, nuoria aikuisia, sinkkuja, maahanmuuttajia, eläkeläisiä, kaikkia seurakuntalaisia ja erityisesti heitä, jotka eivät vielä ole kirkosta paikkaansa löytäneet. Tulkaa rohkeasti mukaan, me odotamme teitä!

Messy Church iltapäivät ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Aikataulu

Sunnuntai 3.9. klo 15-17.30 Teema: Kuka näkee sut?

Sunnuntai 1.10. klo 15-17.30 Teema: Enkelin suojassa

Sunnuntai 5.11. klo 15-17.30 Teema: Sakkeus

Vapaaehtoiseksi Messy Church -toimintaan

Messy Church toiminta rakentuu vapaaehtoisuudesta. Tuo omat lahjasi ja innostuksesi yhteiseen käyttöön. Osaatko leipoa tai tehdä ruokaa? Soitatko tai laulatko? Pidätkö askartelusta tai muusta kuvataiteesta? Voisitko ohjata tanssia, joogaa tai temppurataa? Onko puukäsityöt, kalastus tai autot sun juttu? 

Tule mukaan valmistelemaan Messy Church -iltapäiviä. Liity mukaan valmistelutiimiin tästä.

Kato mua -lapsen oikeuksien perhetapahtuma 25.11., Joensuun kirkko ja Yhteiskoulun lukio

www.katomua.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Ota yhteyttä

johtava nuorisotyönohjaaja
Joensuun seurakunta
Kervilänkuja 2
80140 Joensuu

Vastaava nuorisotyönohjaaja. Kouluikäisten kerho- ja leiritoiminta.

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Nuorten toiminta, rippikoulutyö.