Hyppää sisältöön

Isoset

Lähde mukaan isostoimintaan! Isostoiminnassa saat rohkeutta, kavereita, yhteistyötaitoja ja kokemuksen isosena olosta. Isostoimintaan on tervetullut jokainen rippikoulun käynyt noin 14-22 -vuotias nuori. Voit olla käynyt rippikoulun jossain muussakin seurakunnassa. Isostoimintamme alkaa uusien isosten osalta ja jatkuu vanhojen isosten osalta syksyisin. Tsekkaa myös seurakunnan nuorten toiminnan jutut.

Lähde mukaan isostoimintaan!


Jos on ripari käytynä, niin ei kun mukaan vaan ilmoittautumaan! Voit olla käynyt riparisi juuri tai muutama vuosi sitten tai olla ollut mukana jonkun toisen seurakunnan mukana. 

Ilmoittaudu isostoimintaan tästä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä Ilmoittautuminen päättyy 7.8.2022

Isostoiminta syksyllä

To 11.8. klo 17.00/18.30-20 Isosten starttitapaaminen uusille ja vanhoille. klo 17 vanhat isoset ja ruokailu klo 18.30 aloittavat isoset. Noljakan kirkon alakerta.

la 3.9. Isostaitopäivä 1 uusille: kerhoisosuus. Noljakan kirkon alakerta.

pe 16.9.-18.9. Kaikkien isosten leiri Vaiviossa. Leirimaksu 10e.

Uusien ja vanhojen Isostapaamiset Noljakan kirkon alakerta 
- 22.9. klo 17-20
-10.11. klo 17-20 

Uusien ja vanhojen retki Maata Näkyvissä festareille Turkuun
- 18.-20.11.2022. Lähtö pe klo 7.00 ja paluu su n. 23.00
- Retken hinta 70e, isosalennus bussikyydissä todellisesti oleville -40e.  
- musiikkia, koulumajoitus, festariruuat, menomatkan lämmin ruoka, pysähdys ostoksia varten raision mylly-ostoskeskus.
Korvaava: nuorten leiri 2.-4.12. Leirimaksu 30e. 

Isostaitopäivä 2: isosena riparilaisten kanssa Uusille ja vanhoille
la 26.11. klo 9-14 tai 27.11. klo 9-14
korvaava: diakonia- ja lähetyspäivä keväällä

To 15.12. klo 18 Nuorten kauneimmat joululaulut Uusille ja vanhoille


Oon jo yli 18-vuotias


Isosena voit toimia niin kauan kun se tuntuu luontevalta. Otamme mielellämme myös täysi-ikäisiä isosia leireillemme. 

Leiriohjaajaksi?  Leiriohjaajan tulee olla täysi-ikäinen. Leiriohjaajan tehtäviin kuuluu leirin vapaa-ajan toiminnasta vastaaminen mm. frisbeegolf, jalkapallo, lentopallo ja muut peli/leikkihetket sekä isosten kanssa yhteisistä hetkistä. 
Leiriohjaajatiimiin ilmoittautudutaan isostoimintaan ilmoittautumislomakkeella tai suoraan Delila Myyrylle. 

Yövalvojaksi? Läpi vuoden tarvitsemme täysi-ikäisiä yövalvojia. Yövalvoja valvoo leirin turvallisuutta yöaikana. Ota yhteyttä Hanna-Kaisa Maliniemeen, jos pesti kiinnostaa.  Kesän 2022 riparien yövalvojahaku isoshaun kanssa samalla lomakkeella.

Isoshaut 

- J1 hakuaika: 6.10.2022-15.11.2022
- J2 hakuaika: 6.10.2022- 23.1.2023
- kesän riparit ja varhaisnuorten leiripäiviin 27.3.-10.4.2023
- leirillä isosena olemisesta saa palkkiota

Isoseksi voi hakea isostoiminnassa mukana oleva ja/tai isostodistuksen saanut ja konfirmoitu. Yläikärajaa ei sinänsä ole. Voit olla myös jonkun muun luterilaisen seurakunnan jäsen. 


Mitä isostoiminta on?

Isostoiminta on ensisijassa matkaa itsensä tuntemiseen, lisäksi matkaa yhdessä toisten kanssa ja matkaa kohti Jumalaa.  Isostoiminnassa opetellaan vuorovaikutustaitoja, ristiriitojen selvittämistä, tutustumista, ryhmänohjaamista ja opitaan lisää kristittynä elämisestä. 

Isostoiminnasta joka vuosi isostodistuksen, josta saat hyötyä opiskeluihisi. Isostoiminnan ekan vuoden jälkeen on mahdollisuus hakea junnu, tenava ja ripareille isosen tehtäviin. Vuoden kiertoon kuuluu isosleirit, tapahtumat ja isostaitomiimit. Osa tapahtumista on uusille isosille, osa vanhoille ja moni on yhteistä. 

Voit myös toimia mukana pelkästään isostaitotiimeissä eli oma pikku porukka, jotka kokoontuu oman teeman ympärillä ja toimii isosena niissä tehtävissä. Isostaitotiimejä ovat sometiimi, lanitiimi, musa&messutiimi, messy church-tapahtumatiimi, varkkatiimi ja diakoniatiimi.  Isostaitotiimeissä voit tehdä somesisältöä, järjestää verkkopelaamisen tapahtumia ja iltoja, musisoida yhdessä, olla järjestämässä tapahtumia, ohjata kerhoja, jakaa ehtoollista, ja voit toimia messuissa erilaisissa tehtävissä, varkkatiimissä voit olla ohjaamassa tapahtumia, kerhoja ja leirejä 7-12-vuotiaille ja diakoniatiimissä olla jakamassa hyvää mieltä vaikka englantia äidinkielenään puhuville tai vanhuksille. Kaikkia taitoja tarvitaan! 

Isosena voit hakea lasten leireille, lasten retkipäiviin ja ripareille. Riparihaut ovat joulukuussa ja maaliskuussa. Isostoiminnassa mukana ollessa ei ole pakko toimia leireillä isosen tehtävissä ja silti voi olla mukana toiminnassa. Ihan aina kaikkia ei pystytä myöskään valitsemaan isosen tehtäviin talven tai kesän ripareille. 

Isostoiminnassa voi olla mukana niin kauan kuin haluaa. Vanhojakin isosia koulutetaan. Jokainen saa käydä sen mukaan toiminnassa kuin muulta elämältään ehtii.  Isonen saa isospassin, johon kerätään tilaisuudet joissa olet ollut ja sitä vastaan saat sitten isostodistuksen. Jos et halua yöpyä leireillä, niin voit käydä lauantait päiväseltään leirillä.

Isosleirit ja retket ovat maksullisia. Leirimaksu on 10€. Retkimaksu 30€. Maksuvapautuksen tai -alennuksen saat tarpeen mukaan.  Isostoiminnan osallistumismaksut eivät saa olla este olla mukana, ota rohkeasti yhteyttä.

Isostoiminta luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa.

 

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Nuorten toiminta, isostoiminta.

nuorisotyönohjaaja
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Nuorten toiminta, rippikoulutyö. Virkavapaalla 23.8.2023 asti.

3. seurakuntapastori
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Varhaisnuoriso-, rippikoulu- ja nuorisotyön pappi.