Isoset

Lähde mukaan isostoimintaan! Isostoiminnassa saat rohkeutta, kavereita, yhteistyötaitoja ja kokemuksen isosena olosta. Isostoimintaan on tervetullut jokainen rippikoulun käynyt noin 14-22 -vuotias nuori. Voit olla käynyt rippikoulun jossain muussakin seurakunnassa. Isostoimintamme alkaa uusien isosten osalta ja jatkuu vanhojen isosten osalta syksyisin. Tsekkaa myös seurakunnan nuorten toiminnan jutut.

Mitä isostoiminta on?

Isostoiminnasta saat ekan vuoden jälkeen todistuksen ja sinulla on mahdollisuus hakea kerhoisoseksi, junnuleirien tai rippileirien isoseksi ja lisäksi toimia mediaisosena. Kaikki eivät halua tai pääse kesäleirien isoseksi. Kaikki kumminkin saavat mahdollisuuden halutessaan toimia isostoiminnan kautta isosena.

Isostoiminnassa voi olla mukana niin kauan kuin haluaa. Vanhojakin isosia koulutetaan ja he kouluttavat uusia isoja. Jokainen saa käydä sen mukaan toiminnassa kuin muulta elämältään ehtii. Uusille isosille annetaan isostoiminnasta yksilöllinen "koulutus"todistus ja vanhoille vapaaehtoistyöntodistus ja tätä varten jokainen isostoiminnassa oleva saa oman isospassin, johon merkataan tilanteet, joissa on ollut mukana. Kokoontumisiin ei ole pakollista osallistua ja samalla olet itse vastuussa oppimistasi asioista. Jos et halua yöpyä leireillä, niin voit käydä lauantait päiväseltään leirillä.

Isosleirit ovat maksullisia. Leirimaksu on 10 €. Maksuvapautuksen tai -alennuksen saat tarpeen mukaan. Kysele rohkeasti asiaa. Vapaasti valittavat jutut voivat olla maksullisia, mutta merkinnät on mahdollista kerätä maksuttomista jutuista tai pyytää niihin maksuvapautusta tai -alennusta. Isostoiminnan osallistumismaksut eivät saa olla este olla mukana, ota rohkeasti yhteyttä.

Isostoiminta luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa.

Isoshaku

Kevään ja kesän 2020 7-15 -vuotiaiden leiripäivien ja leirien isoshaku tästä linkistäHakuaika 30.3.-14.4.2020. Voit hakea isoseksi, jos olet käynyt isostoiminnassa/isoskoulutuksessa ja konfirmoitu luterilaisen kirkon jäsen. Myös muista kuin Joensuun seurakunnasta olevat isoset voivat hakea!

Isosvalinnat tehdään viikolla 16. Alakouluikäisten leireille/leiripäiviin otetaan n. 3-6 isosta/leiri ja ripareille n. 4-6 isosta/leiri. Kaikkia hakijoita ei valita kesäkaudelle isoseksi, kaikille hakijoille kuitenkin ilmoitetaan haun tulos.

Nuorten toiminta, rippikoulutyö.

Nuorten toiminta, isostoiminta.