Hyppää sisältöön

Isoset

Lähde mukaan isostoimintaan! Isostoiminnassa saat rohkeutta, kavereita, yhteistyötaitoja ja kokemuksen isosena olosta.

Isostoimintaan on tervetullut jokainen rippikoulun käynyt noin 15-22 -vuotias nuori. Voit olla käynyt rippikoulun jossain muussakin seurakunnassa. Isostoimintamme alkaa uusien isosten osalta ja jatkuu vanhojen isosten osalta syksyisin.
Tsekkaa myös seurakunnan nuorten toiminnan jutut.

Leireillä, retkillä ja kerhoissa toimimme työtiimeinä ja tulemme melko tutuiksi toistemme työtapojen kanssa. Jos haet kesätöitä, harkkapaikkaa, töitä jne. niissä saatetaan kysyä suosittelijaa. Meitä voi pyytää suosittelijaksi, mutta muistathan aina sopia sen etukäteen, ennen kuin laitat yhteystiedot hakemukseen!

Lähde mukaan isostoimintaan!


Jos on ripari käytynä, niin ei kun mukaan vaan ilmoittautumaan! Voit olla käynyt riparisi juuri tai muutama vuosi sitten tai olla ollut mukana jonkun toisen seurakunnan mukana. 

Isostoimintaan ilmoittautuminen alkaa 1.6.2023 netissä.

Isostoiminta keväällä

- Talvileiri 20.-22.1. uudet+vanhat, korvaava 31.1.

- Nuorten konsertti pe 27.1. klo 18.00, korvaava muu konsertti

-Isostaitotapaaminen + Nuorten ilta Noljakan kirkko Uudet ja vanhat
2.2. 17.00-20 
9.2. 17.00-20 

- Isostaitopäivä 3: la 25.3. Noljakan kirkko. Teemana: monenlaiset ryhmät. Ilmoittautuminen: 9.2.-2.3. mennessä janoa.fi

- Kevätleiri 31.3.-2.4. uudet + vanhat. Ilmoittautuminen päättyy 9.2.-2.3. mennessä janoa.fi

- Rukouhelmimessu ti 4.4. klo 18 Noljakan kirkko
 Mikäli haluat isostodistuksen, niin passit tulee palauttaa 4.4. mennessä. 

Voit hakea Isostodistuksen 27.4. nuorten illasta

Kesän isosten siunaaminen Männikköniemessä to 1.6. klo 17-20


Oon jo yli 18-vuotias


Isosena voit toimia niin kauan kun se tuntuu luontevalta. Otamme mielellämme myös täysi-ikäisiä isosia leireillemme. 

Leiriohjaajaksi? Leiriohjaajan tulee olla täysi-ikäinen.

Leiriohjaajan tehtäviin kuuluu leirin vapaa-ajan toiminnasta vastaaminen mm. frisbeegolf, jalkapallo, lentopallo ja muut peli-ja leikkihetket. Leiriohjaaja valmistelee isosten kanssa ja vastaa yhteisistä tuokioista, esim. ulkopelit tai leirin iltaohjelmat.

Leiriohjaajatiimiin ilmoittautudutaan isostoimintaan ilmoittautumislomakkeella tai suoraan Delila Myyrylle.
Kesän ripareille haetaan leiriohjaajaksi erikseen kirkkorekryn kautta ja sen ajankohdista kerrottaan seurakunnan sivuilla ja somessa. Keäsn 2023 haku on päättynyt. 

Yövalvojaksi? Läpi vuoden tarvitsemme täysi-ikäisiä yövalvojia. Yövalvoja valvoo leirin turvallisuutta yöaikana. Talvikauden leirien osalta ota yhteyttä Nonna-Omenaan, jos pesti kiinnostaa.
Kesän 2023 riparien yövalvojahaku isoshaun kanssa samalla lomakkeella, joka on auki 27.3.-10.4.

Isoshaut 

- J1 hakuaika: 6.10.2022-15.11.2022. Isosvalinnat tehty.
- J2 hakuaika: 6.10.2022- 23.1.2023. Isosvalinnat tehty.
- kesän riparit ja varhaisnuorten leiripäiviin 27.3.-10.4.2023
- leirillä isosena olemisesta saa palkkiota

Isoseksi voi hakea isostoiminnassa mukana oleva kirkon jäsen ja/tai isostodistuksen saanut ja konfirmoitu. Yläikärajaa ei sinänsä ole. Voit olla myös jonkun muun luterilaisen seurakunnan jäsen. 


Mitä isostoiminta on?

Isostoiminta on ensisijassa matkaa itsensä tuntemiseen, lisäksi matkaa yhdessä toisten kanssa ja matkaa kohti Jumalaa. Isostoiminnassa opetellaan vuorovaikutustaitoja, ristiriitojen selvittämistä, tutustumista, ryhmänohjaamista ja opitaan lisää kristittynä elämisestä. 

Isostoiminnasta saa joka vuosi isostodistuksen, josta saat hyötyä opiskeluihisi. Isostoiminnan ekan vuoden jälkeen on mahdollisuus hakea junnu-, tenava- ja rippileireille isosen tehtäviin. Vuoden kiertoon kuuluu isosleirit, tapahtumat ja isostaitomiimit. Osa tapahtumista on uusille isosille, osa vanhoille ja monet ovat yhteisiä.

Isostaitotiimit
Voit myös toimia mukana pelkästään isostaitotiimeissä eli oma pikku porukka, joka kokoontuu oman teeman ympärillä ja toimii isosena niissä tehtävissä. Isostaitotiimejä ovat sometiimi, lanitiimi, musa&messutiimi, varkkatiimi ja diakoniatiimi.
Isostaitotiimeissä voit tehdä somesisältöä, järjestää verkkopelaamisen tapahtumia ja iltoja, musisoida yhdessä, olla järjestämässä tapahtumia, ohjata kerhoja, jakaa ehtoollista, ja voit toimia messuissa erilaisissa tehtävissä, varkkatiimissä voit olla ohjaamassa tapahtumia, kerhoja ja leirejä 7-14-vuotiaille ja diakoniatiimissä olla jakamassa hyvää mieltä vaikka englantia äidinkielenään puhuville tai vanhuksille. Kaikkia taitoja tarvitaan! 

Isosena voit hakea lasten leireille, lasten retkipäiviin ja ripareille. Riparihaut ovat joulukuussa ja maaliskuussa. Isostoiminnassa mukana ollessa ei ole pakko toimia leireillä isosen tehtävissä ja silti voi olla mukana toiminnassa. Ihan aina kaikkia ei pystytä myöskään valitsemaan isosen tehtäviin talven tai kesän ripareille. 

Isostoiminnassa voi olla mukana niin kauan kuin haluaa. Vanhojakin isosia koulutetaan. Jokainen saa käydä sen mukaan toiminnassa kuin muulta elämältään ehtii. Isonen saa isospassin, johon kerätään tilaisuudet joissa olet ollut ja sitä vastaan saat sitten isostodistuksen. Jos et halua yöpyä leireillä, niin voit käydä lauantait päiväseltään leirillä.

Isosleirit ja retket ovat maksullisia. Kaudella 2022-2023 (syksy-kevät) leirimaksu on 10€. Retkimaksu 30€. Maksuvapautuksen tai -alennuksen saat tarpeen mukaan. Isostoiminnan osallistumismaksut eivät saa olla este olla mukana, ota rohkeasti yhteyttä.

Isostoiminta luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa.

 

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Nuorten toiminta, isostoiminta.

nuorisotyönohjaaja
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Nuorten toiminta, rippikoulutyö. Virkavapaalla 23.8.2023 asti.

3. seurakuntapastori
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Varhaisnuoriso-, rippikoulu- ja nuorisotyön pappi.