Hyppää sisältöön

Isoset

Lähde mukaan isostoimintaan! Isostoiminnassa saat rohkeutta, kavereita, yhteistyötaitoja ja kokemuksen isosena olosta. Isostoimintaan on tervetullut jokainen rippikoulun käynyt noin 14-22 -vuotias nuori. Voit olla käynyt rippikoulun jossain muussakin seurakunnassa. Isostoimintamme alkaa uusien isosten osalta ja jatkuu vanhojen isosten osalta syksyisin. Tsekkaa myös seurakunnan nuorten toiminnan jutut.

YouTube-video

Mitä isostoiminta on?

Isostoiminnasta saat ekan vuoden jälkeen todistuksen ja sinulla on mahdollisuus hakea kerhoisoseksi, junnuleirien tai rippileirien isoseksi ja lisäksi toimia mediaisosena. Kaikki eivät halua tai pääse kesäleirien isoseksi. Kaikki kumminkin saavat mahdollisuuden halutessaan toimia isostoiminnan kautta isosena.

Isostoiminnassa voi olla mukana niin kauan kuin haluaa. Vanhojakin isosia koulutetaan ja he kouluttavat uusia isoja. Jokainen saa käydä sen mukaan toiminnassa kuin muulta elämältään ehtii. Uusille isosille annetaan isostoiminnasta yksilöllinen "koulutus"todistus ja vanhoille vapaaehtoistyöntodistus ja tätä varten jokainen isostoiminnassa oleva saa oman isospassin, johon merkataan tilanteet, joissa on ollut mukana. Kokoontumisiin ei ole pakollista osallistua ja samalla olet itse vastuussa oppimistasi asioista. Jos et halua yöpyä leireillä, niin voit käydä lauantait päiväseltään leirillä.

Isosleirit ovat maksullisia. Leirimaksu on 10 €. Maksuvapautuksen tai -alennuksen saat tarpeen mukaan. Kysele rohkeasti asiaa. Vapaasti valittavat jutut voivat olla maksullisia, mutta merkinnät on mahdollista kerätä maksuttomista jutuista tai pyytää niihin maksuvapautusta tai -alennusta. Isostoiminnan osallistumismaksut eivät saa olla este olla mukana, ota rohkeasti yhteyttä.

Isostoiminta luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa.

Isostoiminnan aikataulu

Isosten tammileiri 15.-17.1. (lataa leirikirje tästä)

Isostaitopäivä 3

J1 riparin isoshaku 27.11.20-15.12.2020 ilmoittautumisen kautta

Isoshaku

Talven J1 leirin isoshaku on joulukuussa 2020. Kevään ja kesän 2021 7-15 -vuotiaiden leiripäivien ja leirien isoshaku maalis-huhtikuussa. Voit hakea isoseksi, jos olet käynyt isostoiminnassa/isoskoulutuksessa ja konfirmoitu luterilaisen kirkon jäsen. Myös muista kuin Joensuun seurakunnasta olevat isoset voivat hakea. Alakouluikäisten leireille/leiripäiviin otetaan n. 3-6 isosta/leiri ja ripareille n. 4-6 isosta/leiri. Kaikkia hakijoita ei valita kesäkaudelle isoseksi, kaikille hakijoille kuitenkin ilmoitetaan haun tulos.

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Nuorten toiminta, isostoiminta.

nuorisotyönohjaaja
Joensuun seurakunta
Kirkkokatu 28
80100 Joensuu

Nuorten toiminta, rippikoulutyö.

pappi
Pyhäselän seurakunta
Hammaslahdentie 76
82200 Hammaslahti

Viransijainen 31.3.2021 saakka.