Hyppää sisältöön

Nuoret

Nuorisotyön kantavana ajatuksena on kannustaminen yhdessä suunnitteluun, tekemiseen ja olemiseen. Seuraa meitä ja infoa instassa @psuunuoretLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pielisensuussa keskeistä toimintaa ovat nuorten iltapalaillat, joissa tavataan kavereita, kokataan ja ruokaillaan yhdessä ja pidetään yhteinen hartaushetki. 

Lisäksi tarjolla on vaihteleva määrä retkiä ja leirejä, joihin osallistua. Vastuullisempia tehtäviä puolestaan tarjoavat isos- ja kerhonohjaajakoulutukset. Lisätietoja voit kysellä nuorisotyönohjaajilta.

Musiikki kulkee mukana kaikessa toiminnassa. Laulajia ja soittajia kutsutaan messuihin ja tapahtumiin avustamaan.  Ohjatusti voit olla mukana Mosaiikissa ja Taizé-musiikkiryhmässä. Bändikämppä on tarjolla ominpäin soittoa varten pienille ryhmille. 

Nuorten iltapala

Nuorten iltapala valmistuu keskiviikkoisin klo 17-20 Pielisensuun kirkon nuorten tilassa. Pientä syömistä, yhteistä kokkailua, hengailua, pelailua, laulua ja soittoa, läksyjä... Illan aikana yhteinen iltarukoushetki.

 

Isoskoulutus

Oletko kiinnostunut isosena toimimisesta riparilla tai lastenleireillä? 

Isoskoulutus eli ISKO antaa sinulle monipuolista kokemusta, uusia ystäviä ja ryhmänohjaustaitoja. Saat koulutuksen käytyäsi todistuksen, josta on hyötyä esimerkiksi jatko-opinnoissa ja vaikkapa kesätöiden haussa.

Isostoimintamme koostuu leireistä ja  koulutusiltapäivistä. Osallistumalla aktiivisesti koulutuksiin ja seurakunnan nuorisotyöhön ja muuhunkin seurakunnan toimintaan - kuten nuorteniltoihin, retkille ja erilaisiin yksittäistapahtumiin sekä jumalanpalveluselämään - kehität osaamistasi ja kasvat luontevasti isoseksi ja isosena. Lisätietoa isoskoulutuksesta saat täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

MOSAIIKKI-musiikkiryhmä 11-19-vuotiaille

Nuorten musiikkiryhmä 11-15 vuotiaille ja 15-19 vuotiaille. Mosaiikkissa lauletaan ja soitetaan. Mosaiikki osallistuu säännöllisesti Siipimessuihin, tekee keikkaretkiä ja leireilee.

Laulajat muodostavat kuoron. Myös soittajat saavat ohjausta soittimien hallintaan ja yhteissoittoon. Aiempaa soittokokemusta ei tarvitse olla. Kysy lisää Korhosen Tiinalta, tiina.a.korhonen@evl.fi tai 050 3675 172. Harjoitukset keskivikkona klo 15.30-17.00 Pielisensuun kirkolla.

Ilmoittaudu Mosaiikki 11-19 vLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Taizé-matka 2022

Lokakuussa starttaa jälleen bussi kohti Ranskaa ja Taizén kylää! Olethan mukana!

Mikä paikka on Taizé?

Viikosta toiseen, ympäri vuoden nuoret tulevat kaikista Euroopan maista, kuin myös muista maanosista kohtaamaan toinen toisiaan ja osallistumaan tämän yhteisön elämään. Taizé on nuorten kohtaamispaikka ja yhteisö sijaitsee pienessä kylässä Ranskan itäosassa, 100 km Lyonista pohjoiseen. Toki covid-19 tauti on voimakkaasti vaikuttanut yhteisöön ja nuorten kohtaamisia ei ole voitu vielä järjestää normaalisti.

Matkakohteeseemme voit tutustua lähemmin osoitteessa www.taize.fr, minkä lisäksi YouTubesta löytyy paljon videoita ja musiikkia Taizéstä. Muun muassa 15 minuutin mittainen Taizén esittelyvideo "Elämää Taizessä" löytyy näillä hakusanoilla YouTubesta ja kertoo siitä millainen paikka on kyseessä.

Kokoonnumme ensimmäiseen matkan infoiltaan Pielisensuun kirkolle sunnuntaina 27.2. Osallistumme Taizé-messuun klo 18, jonka jälkeen klo 19-20 iltateellä kerromme matkasta, sen kulusta ja kustannuksista ja mietimme yhdessä mahdollisia talkoita rahankeruuseen.

Matkan hinta on riippuvainen matkalaisten määrästä, mutta suurin piirtein se on noin 500 €.
Mitä enemmän on bussissa porukkaa, sitä edullisempi on jokaisen matka. Hinta sisältää matkat (bussi, lautta) sekä viikon oleskelun Taizéssä.

Toivottavasti myös sinä olet joukossamme tulevalla matkalla!

MATKAN KULKU PÄÄPIIRTEISSÄÄN
Matka toteutetaan syyslomalla 2022 ja matkapäivät ovat 14.-25.10.2022

Pe 14.10. klo 8 lähtö Pielisensuun kirkko -> Helsinki -> Travemünde (lautassa yö ja päivä)
La 15.10. saapuminen Travemünden satamaan noin klo 22 (-> ajetaan yön yli Ranskaan)
Su 16.10. perillä Taizéssa iltapäivällä, noin klo 13-15
16.10.- 21.10. Taizessä osallistumme yhteisön ohjelmaan
La 22.10. noin klo 23 lähtö kohti Saksaa (ajetaan yön yli)
Su 23.10. Päivä Hampurissa, noustaan lauttaan myöhään illalla
Ti 25.10. noin klo 10 laiva saapuu Vuosaaren satamaan, josta ajamme kotiin Joensuuhun
Ti 25.10. noin klo 16 saavumme Pielisensuun kirkon pihaan

MATKALLE ILMOITTAUTUMINEN JA MATKAMAKSUT
Matkalle ilmoitaudutaan tällä lomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Lähetämme 100 e ennakkomaksulaskun noin viikon sisään ilmoittautumisesta. Maksu palautuu, jos matka ei toteudu. Ennen kesää maksetaan 150 e ja elokuun alkuun mennessä matkan loppuhinta. Talkoisiin osallistuneiden matkanhinta määräytyy aktiivisuuden mukaan. Kaikki maksut palautetaan takaisin elokuun alussa, mikäli matkaa ei päästä toteuttamaan.
Tällä hetkellä meillä on varauksessa laivaan 32 paikkaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ja heti varaamme paikkoja lisää, mikäli ryhmä kasvaa tämän yli.

Seurakunnasta matkanjohtajiksi lähtevät TiKo ja Tiina.

 

 

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja/rippikoulutyö
Pielisensuun seurakunta
Huvilakatu 8 b
80200 Joensuu
pappi
Pielisensuun seurakunta
Huvilakatu 8 b
80200 Joensuu
kanttori
Pielisensuun seurakunta
Huvilakatu 8 b
80200 Joensuu