Hyppää sisältöön

Rippikoulu

”Yhteistä matkaa tehdä saamme turvaten vain Vapahtajaan. Ja risti näyttää meille suunnan. Käy, Herra meitä siunaamaan.” - NSV 87 Käy Herra meitä siunaamaan, Jaakko Löytty

HUOM! Vuonna 2020 kaikki Pyhäselän seurakunnan kesärippikoulut toteutetaan päiväleireinä. Päiväleirit toteutetaan Pyhäselän seurakuntatalolla ja ajankohta pysyy rippikouluryhmän alkuperäisessä aikataulussa. Kaikki konfirmaatiot siirtyvät syksyyn. Tarkempi tiedote lähetetään torstaina 14.5.2020 rippikoululaisille ja perheille sähköpostitse.

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta ja ilmoittautuminen on syksyllä. Nuoret saavat tietoa rippikoulusta koululla tai kotiin lähetettävällä kirjeellä. Rippikoulun voi käydä leiririppikouluna tai päiväriparina.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Rippikoulu koskettaa nyt sinua nuori, joka täytät vuoden 2020 aikana 15 vuotta, tai olet jo täyttänyt aiemmin. 2019 rippikoulun aloittanut, jos rippikoulusi on jäänyt kesken tai aloittamatta ja nyt olisi parempi ajankohta sen suorittamiseen, ole yhteydessä Riitta Hartoseen.

Virsikirja nojaa kirkonpenkin selkänojaan, nuoren tytöt hahmo taustalla.

Rippikoulu 2019-2020

Rippikoulukauden päivämääriä riparipassia varten - täytetty riparipassi on edellytys leirille lähtöä varten! 

  • Ryhmäkohtaisilta alasivuilta löytyvät kunkin ryhmän kokoontumisten aikataulut. 
  • Messu: Joka sunnuntai klo 10 Pyhäselän kirkossa. Reijolan seurakuntatalolla noin kerran kuukaudessa sunnuntaina klo 13.
  • Gospelkonsertti 23.2 klo 13 Pyhäselän kirkossa. Rippikoululaiset sekä heidän vanhemmat ja kummit tervetuloa!
  • Tuomasmessu: 5.4 Pyhäselän seurakuntatalolla klo 12 / klo 14.30.

Nuortentoiminnan näkee parhaiten sivuston kohdasta Nuoret. Tässä ilmoitetaan vain erityisesti rippikoululaisia koskeva nuortentoiminta.

  • 31.10 Ripari-ilta klo 17 Hammaslahti
  • 7.11 Ripari-ilta klo 17 Reijola
  • 8.11 Gospellauluilta klo 18 Hammaslahti
  • 29.11 Gospellauluilta klo 18 Reijola
  • 6.12 Nuorten kauneimmat joululaulut klo 15-16 Pyhäselän kirkko

Ehtoolliselle osallistuminen

Rippikoululaiset voivat, messu- ja ehtoollisopetuksen saatuaan, osallistua halutessaan ehtoolliselle oman ryhmän ohjaajien kanssa. Rippikoululaiset voivat edelleen tulla myös siunattavaksi alttarin ääreen ehtoollisen aikana.

 

Jatkorippileiri 4.-5.9.2020 Hietajärven leirikeskuksessa

Koska rippileirit päätettiin pitää Joensuun seurakuntayhtymässä kesällä 2020 päivärippikouluina, haluamme tarjota kaikille kesän 2020 rippikoululaisille jatkoriparin. Jatkoripari pidetään 4.-5.9. Hietajärven leirikeskuksessa, ja se on vapaaehtoinen leiri kaikille halukkaille. Leirillä tehdään kaikkea hauskaa yhdessä; saunotaan, pelaillaan, leikitään ja hiljennytään. Ilmoittautuminen on auki 9.7.-19.8. Huom! Leiri järjestetään, ellei tilanne koronaviruspandemian osalta muutu syksyä kohden huonompaan suuntaan. Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä mikäli leiri joudutaan perumaan. Lisätietoa leiristä tulee elokuussa leirikirjeen muodossa. 

Ilmoittautua voit tästä: Jatkoripari 4.-5.9.

nuorisotyönohjaaja
Pyhäselän seurakunta
Hammaslahdentie 76
82200 Hammaslahti
nuorisotyönohjaaja
Pyhäselän seurakunta
Hammaslahdentie 76
82200 Hammaslahti
pappi
Pyhäselän seurakunta
Hammaslahdentie 76
82200 Hammaslahti

Määräaikainen 31.8.2020 saakka.